Rovaniemellä kasvanut nainen kohtasi nuorena kiusaamista.

Miss Helsinki -kilpailusta ja Koko Suomi leipoo-ohjelmasta tuttu Mailis Penttilä avautui Instagramissa kiusaamisesta, jota hän on kohdannut niin lapsena kuin aikusiällä.

”Haluan puhua tänään aiheesta, joka on mulle tärkeä, elikä kiusaamisesta. On ollut ihana huomata nyt viime aikoina, että täällä somessa on paljon puhuttu esimerkiksi nettikiusaamisesta”, Mailis aloittaa pitkän tarinansa Instagramissa.

”Itse oon kotoisin Rovaniemeltä. Mä olen viettänyt siellä mun lapsuuden ja nuoruuden ja jollain tavalla olen iloinen että olen saanut kasvaa Lapissa, koska musta on varmasti tullut tietyn tyylinen sen takia. Valitettavasti pienellä paikkakunnalla kasvamisessa on myös negatiivisia juttuja, kuten se, että kaikki tuntee kaikki,” hän jatkaa.

Mailis kertoo joutuneensa yläasteella ensimmäistä kertaa kiusaamisen kohteeksi. Se alkoi, kun hän alkoi liikkua ”suosittujen tyttöjen” porukassa:

”Siinä oli vaikka mitä draamaa ja koulussa me oltiin yhdessä, ne oli mun parhaita kavereita silloin, mutta sitten viikonloppuisin nää tytöt järkkäsi juhlia, jonne oli kutsuttu tietty porukka. Mulle sanottiin että mä en saa mennä sinne koska kukaan vieraista ei halua mua paikan päälle.”

”Nyt kun sen sanoo ääneen, niin se kuulostaa aika pieneltä, mutta… kyllä mä menin sieltä kotiin itkien, mutta mä halusin niin kovasti olla osa sitä porukkaa et mä annoin heidän kohdella mua noin.”

Samaa kiusaamista aikuisenakin

Yläasteelta lähtiessä kiusaaminen loppui hetkeksi, mutta kokonaan Mailis ei ole päässyt eroon ilkeilijöistä vielä tänä päivänäkään.

”Valitettavasti en vielä nykypäivänäkään en oo päässyt eroon tollaisista ilkeistä työistä”, hän sanoo:

”Minusta on käsittämätöntä, että alan oleen kohta 30, niin en jaksa ymmärtää miten ihmisiä jaksaa vieläkin kiinnostaa toisten asiat niin paljon, tai miten joku jaksaa vielä tämän ikäisenä kiusata.”

”Tiedän, että elämäntyylini voi ärsyttää joitain ihmisiä, mutta silloin ei kannata seurata mua täällä. Mä tulen kyllä aina olemaan oma aito itseni… Mä oon tällainen ja jos ei se sua miellytä, niin ei mun tarvi miellyttää kaikkia.”

Hän päättää puheensa tärkeään muistutukseen:

”Jos te näätte jossain kiusaamista, oli se sit netissä tai koulussa, tai missä ikinä, niin puuttukaa asiaan.”