Koronapandemia on lisännyt suuresti etätöiden tekemistä.

Etätyölle pitää löytyä kodeista sopiva paikka. Kodin järjestämisestä ja siistimisestä hyvin tunnettu, KonMari-menetelmän luoja, Marie Kondo kertoo Huffpost -sivustolla kuinka hänen ideansa sopivat tänä vuonna suuresti muuttuneessa maailmassa oleviin koteihin.

Hän ei pidä siivoamista sellaisena asiana, että sitä pitäisi pelätä. Siivoaminen on hänelle juhlallista. Silloin saa samalla kiittää niistä esineistä, jotka ovat hänen kotonaan. Kun löytää siivouksen taian, se voi auttaa hänen mielestään saamaan valoisan ja onnellisen tulevaisuuden.

Mutta se etätyö ja miten se kannattaa Kondon mielestä järjestää kodeissa. Kotona työskentely on hänen mielestään korostanut rauhoittavan työtilan merkitystä kodeissa. Hän suosittelee tekemään siellä olevista työtiloista mahdollisimman siistejä ja sellaisia, jotka tuovat iloa. Sillä ei ole hänen mielestään merkitystä missä työskennellään, vaan sillä kuinka hyvin voi keskittyä siellä, jossa työtä tekee.

Jos kotoa ei löydy kunnollista tilaa, Kondo kehottaa etsimään ne esineet, joita työssä tarvitsee. Sen jälkeen niille kannattaa etsiä oma selkeä paikka esimerkiksi laatikko. Kun on työteon aika, on hyvä poistaa esiltä kaikki sellaiset asiat, joita työssä ei tarvitse. Sen jälkeen siihen voi lisätä yhden sellaisen asian, joka tuottaa iloa, kun sitä katsoo. Hänelle se on esimerkiksi pieni maljakko, jossa on kukkia.

Kondo neuvoo myös, että kannattaa päättää jokin asia, joka merkitsee sitä, että työpäivä alkaa. Hänelle sellainen on esimerkiksi eteerisen öljyn tuoksu. Se ilmoittaa hänen kehollensa, että nyt siirrytään työvaihteeseen.

Lähde: Huffpost