Lähes viidennes vanhemmista katuu lapselleen valitsemaansa nimeä

Vain harva kuitenkin muuttaa lapsensa nimeä.

Valmistautuessa vauvan syntymään vanhemmat joutuvat tekemään ison päätöksen: minkä nimen antaa pienokaiselleen. Monilla on useita vaihtoehtoja sekä tyttöjen että poikien nimistä, kun taas osa suosii sukupuolineutraaleja nimiä.

BBC:n mukaan kyselytutkimus on paljastanut, että lähes viidennes vanhemmista katuu lapselleen valitsemaa nimeä. Vanhemmille tarkoitetun Mumsnet-foorumin toteuttuma kysely selvitti, että 18 prosenttia katuu valintaansa.

”Nimen valitseminen on yksi ensimmäisistä asioista, joita uudet vanhemmat tekevät, joten jossain mielessä nimen katuminen on vanhemmuuden harjoittelua – teet paljon töitä ja tutkimusta, koetat miellyttää montaa ihmistä yhtä aikaa ja lopulta valinta on väärä”, Mumsnetin perustaja Justine Roberts sanoi BBC:lle.

”Lohtuna on se, että suurin osa lapsista ”kasvaa” nimeensä ja he, jotka eivät, voivat aina turvautua toiseen nimeensä, lempinimeen tai muuttaa nimensä”, Roberts lisäsi.

Kyselyn mukaan valinta alkaa kaduttaa ensimmäisten kuuden viikon aikana yleisimmin. Ja vaikka lähes viidennes katuu valintaansa, vain kaksi prosenttia on muuttanut lapsensa nimen ja yhdeksän prosenttia on harkinnut nimen vaihtamista.

Yleisin syy nimivalinnan katumiselle oli kyselyn mukaan se, että nimi oli niin yleisessä käytössä (25%). Toinen yleinen syy oli se, ettei nimi tuntunut oikealta (21%), kun taas 20 prosenttia kertoi, ettei koskaan pitänyt koko nimestä ja joutui painostetuksi käyttämään sitä.

BBC:n mukaan yksi kyselyyn vastanneista äideistä kertoi alkaneensa katua lapselleen valitsemaa nimeä siinä vaiheessa, kun Disneyn Frozen-animaatiosta tuli suuri hitti – tyttären nimi kun oli Elsa.

”Minun poikani vihaa nimeään ja saa tuntemaan oloni huonoksi, kun valitsin sen”, toinen äiti sanoi, kun taas yksi myönsi, että pian sen jälkeen, kun hänen tyttärensä oli syntynyt, oli terroristiryhmä alkanut käyttää samaa nimeä, jonka hän oli antanut tyttärelleen.

Voit tutustua kyselyn tuloksiin lisää täällä.

Oletko sinä katunut lapsillesi antamaa nimeä – tai harmittaako sinua oma nimesi? Kommentoi alla!

Lähde: BBC


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.