Älä anna riitelyn pilata kahdenkeskistä aikaanne.

Monet parit tekevät loma-aikaan romanttisia matkoja yhdessä niin kotimaan rajojen sisä- kuin ulkopuolellakin. Yhdessä matkustamisessa on kuitenkin omat sudenkuoppansa, jotka voivat aiheuttaa kränää ja pahimmillaan pilata loman.

Varaudu siis näihin asioihin, jotta lomanne pysyy romanttisena riitaisan sijaan.

1. Liian paljon yhdessä olemista

Vaikka asuisittekin yhdessä, lomamatkan aikana yhdessä vietetään silti enemmän aikaa kuin mihin on kotioloissa saattanut tottua. Tämä on toki lomamatkan pointtikin, mutta jatkuva toisen seurassa oleminen voi johtaa kinasteluun.

Ratkaisu: Tehkää välillä asioita lomanne aikana omin päin. Esimerkiksi toinen voi mennä rentoutumaan kylpylään toisen pelatessa vaikkapa golfia. Tai toinen menee shoppailemaan, toinen salille. Kun vietätte lomalla hieman aikaa myös ilman toisen läsnäoloa, arvostatte yhteistä aikaanne entistä enemmän.

2. Korkeat odotukset seksin suhteen

Romanttisesta lomamatkasta voi koitua paineita seksielämää ajatellen – etenkin jos matka on häämatka tai vuosipäivää juhlistava reissu. Jos lomalla seksiä ei harrasteta normaalia enemmän, voi siitä seurata katkeruutta tai tyytymättömyyttä.

Ratkaisu: Ottakaa ilo irti siitä, ettei aamulla ole pakko nousta ylös ja lähteä töihin, vaan voitte venyä pidempään ja nauttia toisistanne. Lomalla aamut voivat olla muutenkin parempi ajankohta seksin harrastamiselle, kun molemmat eivät ole väsyneitä matkakohteeseen tutustumisesta.

3. Odottamaton katastrofi

Matkan aikana voi sattua ja tapahtua mitä tahansa. Lentoyhtiö voi hukata matkatavarat, taskuvaras saattaa napata mukaansa lompakon tai passin tai esimerkiksi liikenteessä voi sattua jokin haaveri. Matkustaminen avaa mahdollisuudet odottamattomiin tilanteisiin huolimatta siitä, kuinka tarkasti matkan olisi suunnitellut, ja tämä taas voi johtaa yllättäviin kuluihin niin rahan ja ajan suhteen, mikä voi olla riitelylle hyvä pohja.

Ratkaisu: Koettakaa varautua stressaaviin tilanteisiin ennen lähtöä ja muistuttakaa itseänne, että vaikka ikävät tilanteet ovat nimensä mukaisesti ikäviä, syntyy niistä melkoisia tarinoita myöhemmin kerrottavaksi. Ja vaikka matkatavaroiden katoamisesta on vaikea löytää jotain positiivista, voi tilannetta hyödyntää esimerkiksi ostamalla matkakohteesta ylleen jotain vaatetta, joka sopii vain kyseiseen paikkaan ja jota ei muuten käyttäisi.

Lähde: Popsugar