Vältä seuraavia tapoja, sillä ne tekevät hallaa peniksellesi.

Kaikki penikset ovat toki yksilöllisiä, mutta kaikille on kuitenkin yhteistä se, että eräät huonot tavat eivät tee niille hyvää. Aivan kuin muutkin kehosi osat, myös penis kärsii, jos sinulla on huonoja elintapoja.

Näitä tapoja onkin tärkeää välttää, ja jokaisen kannattaakin pitää peniksestään hyvää huolta, lääkäri muistuttaa.

Lääkäri listaakin viisi yleistä tapaa, jotka eivät tee hyvää housukäärmeelle.

 1. Tupakointi
  Ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä, että tupakointi on huonoa terveydellemme. Tupakointi vaikuttaakin negatiivisesti myös penikseen monella tavalla. Tupakointi lisää erektiohäiriön riskiä, sillä se vahingoittaa peniksen verisuonia. Lisäksi tupakointi voi jopa pienentää peniksesi kokoa! Eräässä tutkimuksessa mitattiin erektiossa olevien penisten kokoja, ja tupakoijien penikset olivat pienemmät, kuin savuttomien miesten.

 2. Alkoholi
  Alkoholin kulutuksella on kaikkien muiden terveyshaittojen lisäksi vaikutuksensa myös penikseen. Alkoholin nauttiminen nimittäin aiheuttaa erektiohäiriöiden lisäksi kutistuneita kiveksi, pienempiä peniksiä ja häpykarvoituksen menettämistä. Lisäksi alkoholi aiheuttaa myös hedelmällisyyden laskua. Alkoholin juonnin lopettaminen lisää siittiöiden määrää spermassa jo kolmen kuukauden tauon jälkeen, joten jos yritätte tulla raskaaksi, kannattaa laittaa korkki pulloon ainakin joksikin aikaa.

 3. Stressi
  Huoli ja stressi vapauttavat verenkiertoon adrenaliinia, joka saa verisuonet peniksessä supistumaan. Stressi tekeekin hallaa penikselle, ja jos tunnet olosi usein stressaantuneeksi, kannattaa opetella erilaisia tapoja rentoutua. Hyviä tapoja ovat esimerkiksi nauru, meditaatio ja liikunta.

 4. Unen puute
  Unen puute on merkittävä epäterveellinen elämäntapa, joka vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kehoosi. Jos nukut jatkuvasti liian vähän, ei se tee peniksellesi hyvää – päinvastoin. Jos haluat, että seksielämäsi pysyy kunnossa, aikaista nukkumaanmenoasi ja pyri tekemään huoneesta sellainen, että siellä on helppo sekö nukahtaa, että nukkua laadukkaasti.

 5. Ylipaino
  Ylipaino ja huono ruokavalio eivät todellakaan ole peniksen ystäviä! Jos puolestaan syöt terveellisesti, parantaa se erektiota, lisää siittiöiden määrää spermassa, parantaa libidoa ja jopa ehkäisee eturauhassyöpää. Jos haluat tehdä peniksellesi hyvää, vältä muun muassa kaikkea uppopaistettua, prosessoitua lihaa kuten pekonia, soijaa, makeita virvoitusjuomia, sokeria ja höttöhiilareita kuten valkoista leipää ja sokerimuroja. Jos haluat panostaa penikseen, suosi tomaatteja, lohta, oliiviöljyä ja ostereita. Lisäksi on todettu, että mausteiset ruoat lisäävät miehillä testosteronin määrää, joten kannattaakin muistaa, että chilit ja muut tuliset mausteet ovat ehdottomasti peniksen ystäviä!

Jos siis olet peniksen ylpeä omistaja, ota edellä mainituista vinkeistä vaari! Jos puolestaan olet peniksen omistajan kumppani, kannattaa näyttää hänelle nämä vinkit!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The Sun / Kuva: Deon Black, Unsplash