Näillä kysymyksillä syntyy enemmän keskustelua ja niihin ei voi vastata vain yhdellä sanalla.

”Miten päiväsi meni?” Tämä on kysymys, joka monessa parisuhteessa esitetään, kun kumppanin näkee esimerkiksi työpäivän jälkeen. Tästä helposti seuraa tällainen keskustelu:

”Miten päiväsi meni?”

”Hyvin. Miten sinulla?”

”Hyvin.”

Ja näin päivän kuulumiset on vaihdettu, mutta mitään ei oikein selvinnyt. Popsugarin mukaan onkin olemassa paljon parempia kysymyksiä, joita esittää toisilleen kuin päivittäinen, yllä olevan esimerkin kaltainen yleiskatsaus.

Parhaista kysymyksistä syntyy keskustelua, ne saavat kumppanin ajattelemaan ja lähentävät suhteen osapuolia entisestään. Alla onkin viisi esimerkkiä kysymyksistä, joita esittää kumppanilleen ”Miten päiväsi meni?” -kysymyksen sijaan.

Kysy häneltä: Mikä on hauskinta, mitä sinulle tapahtui tänään?

Tämä on yksityiskohtaisempi kysymys kuin ”Miten päiväsi meni?”. Hauskimman asian voi vaihtaa toki mielenkiintoisimpaan, turhauttavimpaan, typerimpään – mitä ikinä mieleesi juolahtaakaan. Popsugarin mukaan anekdoottien jakaminen stimuloi paljon paremmin keskustelua kuin yleinen kysymys siitä, miten päivä sujui.

Kysy häneltä: Mitä odotat tällä hetkellä?

Sinulla ja kumppanillasi on yhteistä menneisyyttä, mutta teillä on myös yhteinen tulevaisuus. Hienovarainen tapa muistuttaa teitä molempia tästä, on kysyä mitä kumpanisi odottaa ja mistä hän on innostunut esimerkiksi tulevan viikon, kuukauden tai vuoden suhteen. Heidän odottamansa asia ei välttämättä liity sinuun millään tavalla, mutta kun tiedät mistä hän on innoissaan, antaa se mahdollisuuden jakaa tätä intoa.

Kysy häneltä: Onko jotain, missä voisin auttaa sinua tänään?

Kumppanisi ei välttämättä aina pyydä apua tai hoksaa, että hän tarvitsisi sitä. Popsugarin mukaan voikin siis olla sinun heiniäsi etsiä tapoja, joilla voisit helpottaa hänen elämäänsä hieman. Jos sinulla on aikaa ja mahdollisuus tehdä jokin askare hänen puolestaan tai käydä asioilla hänen puolestaan, on kumppanisi luultavasti todella kiitollinen – ja tekee todennäköisesti vastapalveluksen myöhemmin.

Kysy häneltä: Stressaako sinua jokin töissä tai kotona?

Jos aistit kumppanisi olevan turhautunut (tai vaikket edes aistisi sitä), voi aina puhdistaa ilmaa selvittämällä, mikä aiheuttaa kumppanille stressiä ja mielipahaa. Asiaa ei välttämättä voi aina korjata – etenkin jos ongelma on töissä – mutta kuunteleminen, neuvojen antaminen ja apu stressaavan asian tunnistamiseksi, mitä hän ei tiennyt omaavan, on aina merkityksellistä ja helpottavaa.

Kysy häneltä: Milloin voimme seuraavan kerran viettää aikaa yhdessä?

Elämän kiireiden keskellä pitäisi aina olla suunnitelma sitä varten, milloin seuraavan kerran teillä on tilaisuus nauttia laatuajasta yhdessä. Tehkää aikaa toisillenne edes muutaman minuutin ajan joka päivä ja verratkaa aikataulujanne, jotta voitte päättää ja sopia, milloin vietätte kunnolla aikaa kaksin seuraavan kerran.

Lähde: Popsugar