Jos elämäsi ei suju niin kuin toivoisit, se voi johtua siitä, ettet kysy itseltäsi oikeita kysymyksiä.

Tiedät varmaan jo millainen unelmiesi elämä olisi. Se mitä mieli tai sydän tahtoo, ajaa meitä eteenpäin. Mutta eteen ei tule aina juuri sitä, mitä on toivonut. Jos sinulle käy noin usein, kannattaisi esittää itselle nämä seitsemän alla olevaa kysymystä. Niihin on vaikea vastata, mutta sitä kannattaa yrittää, koska sen kautta pääset lähemmäksi sitä elämää, jonka oikeasti haluat.

1. Mikä on menestyksesi hinta?

Miksi haluat päästä elämäsi huipulle? Onko syy se, että haluat todistaa muille olevasi siihen kykenevä? Menestys voi tarkoittaa sitä, että muut pilkkaavat ja että pitää ottaa paljon vastuusta. Se sisältää myös pelkoa siitä, että pitää jossakin vaiheessa luovuttaa ja epäonnistuu.

2. Miksi haluat olla rikas?

Jos sinulla olisi miljardi euroa, mitä tekisit sillä? Tuhlaisitko sen, jotta voisit asua mukavasti ja työskennellä vähemmän? Hemmottelisitko itseäsi ylellisyyksillä?

Jos vastasit jo, niin mieti mitä nämä vastaukset kertovat sinulle nykyisestä elämästäsi? Teetkö kenties liikaa töitä? Tuntuuko sinusta, että mikään ei riitä sinulle?

3. Jos et saisi tunnustusta menestymisestäsi, millaiseen menestykseen pyrkisit?

Jos tietäisit onnistuvasi missä tahansa, mutta et saisi siitä muilta tunnustusta, mitä tekisit? Mikä sinun tavoitteesi elämässäsi silloin olisi?

4. Mikä sinua pelottaa eniten epäonnistumisessa?

Etkö uskalla kokeilla jotain, koska pelkäät epäonnistumista? Mutta mieti miksi pelkäät epäonnistua ja voisiko tuo jännitys sen sijaan motivoida sinua?

5. Kenelle yrität todistaa menestymistäsi elämässäsi?

Jos kuvittelet, että olet jo menestynyt jossakin elämääsi liittyvässä asiassa, niin yrititkö todistaa sillä jotain jollekin toiselle? Ehkä teit niin, koska kuvittelit, että muut pitivät sitä niin hyvänä asiana. Mieti keiden takia yrität menestyä elämässäsi niin älyttömän paljon.

6. Minkä epämiellyttävän tunteen ajatus onnistumisesta poistaa?

Saako jossakin asiassa menestyminen tuntemaan itsesi arvokkaammaksi? Onko sillä oikeasti edes väliä?

7. Jos et olisi huolissasi menestymisestäsi, mitä tekisit elämälläsi?

Jos luopuisit kaikesta menestymiseen liittyvästä – halusta olla erilainen, parempi, rikkaampi, arvostetumpi, kehittyneempi, menestyneempi – niin mitä tekisit? Mieti, että tähän vastaaminen on osa elämääsi ja saatat laiminlyödä tällä hetkellä tuon osan elämästäsi. Ehkä tähän vastaaminen kertoo sinulle sellaisesta elämästä, jota oikeasti haluaisit viettää.

Lähde: Yourtango