Monet käyttävät paljon aikaa ja rahaa kulmakarvojen hoitamiseen, mutta eivät tiedä, miksi meillä sellaiset on.

Mikä on kulmakarvojen todellinen tarkoitus? Mitä niiden muoto ja rakenne kertoo sinusta? Enää ei tarvitse miettiä!

Lue alta kuusi hauskaa ja kummallista faktaa kulmakarvoista. Tämän jälkeen et katso omiasi enää samalla tavalla.

Kuusi outoa faktaa kulmakarvoista:

1. Ne on suunniteltu auttamaan meitä näkemään

Kulmakarvonen oikea funktio on pitää kosteus pois silmistä, kun sataa tai kun hikoilemme. Kulmakarvojen kaareva muoto ohjaa nesteen kasvojen sivulle eikä neste pääse valumaan silmiin.

2. Niissä on paljon karvoja

Hiusten siirtoyhtiön mukaan keskivertoihmisellä on 250 karvaa kulmakarvaa kohti. Jotkut raportit ovat kuitenkin osoittaneet, että nyppimättömissä kulmakarvoissa voi olla jopa 1 100 karvaa yhteensä.

3. Kulmakarvoilla on elämänkaari

Kulmakarvan elämänkaari kestää keskimäärin neljä kuukautta. Neljässä kuukaudessa siis jokainen karva tippuu ja uusi kasvaa tilalle.

4. Ne ovat tarpeen kasvojen tunnistamisessa

MIT:n tekemän tutkimuksen mukaan ihmisillä oli enemmän vaikeuksia tunnistaa tuttujen kasvoja, kun heille esiteltiin kuvia tutuista ilman kulmakarvoja. Tutkijat päättelivät, että kulmakarvat ovat tärkeämpiä kasvojen tunnistuksessa kuin silmät.

5. Kulmakarvasi ovat ääniohjattavat, tavallaan

Kulmakarvat auttavat osoittamaan tunteita, mutta ne ovat myös itseohjauksessa. Kun äänenkorkeutesi nousee, niin tekevät myös kulmakarvat ja päinvastoin. Myös silloin, kun teet ilmeen ilman sen ajattelemista, kuten yllättyessäsi, kulmakarvat liikkuvat symmetrisesti toisiinsa nähden. Kun taas teet tarkoituksellisen ilmeen, kuten epäilyksen tai uteliaisuuden, kulmakarvat liikkuvat epäsymmetrisesti.

6. Kulmakarvasi kertovat enemmän sinusta kuin tiedät

Kulmakarvojesi tyyppi määrittelee millainen olet, väittää Mac Fuller kirjassaan Amazing Face Reading. Kaarevat kulmakarvat ovat merkki ihmisestä, joka on ihmiskeskeinen ja tarvitsee tosielämän esimerkkejä ymmärtääkseen ongelman. Suorat kulmakarvat kertovat ihmisen olevan suorempi, tosiasiallinen ja looginen, nauttien teknologisista yksityiskohdista. Kulmikkaat kulmakarvat omaavat ovat ihmisiä, jotka haluavat olla oikeassa ja pyrkivät olemaan henkisesti hallinnassa, oli tilanne mikä tahansa.

Lähde: Women’s Health