Peppu, pylly, takamus, takapuoli… Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja niin on takamuksellakin.

Todennäköisesti istut juuri mielenkiintoisen puheenaiheen yllä. Takapuolet jakavat mielipiteitä, toiset tykkäävät isoista, toiset pienistä, toiset litteämmistä, toiset muhkummista.

Takapuolista keskustellessa voi myös pureutua näihin kiinnostaviin faktoihin:

1. Takapuolikehuista tykätään

Men’s Healthin ja Women’s Healthin Big Book of Sex -kirjan mukaan naiset tykkäävät eniten takapuolestaan saaduista kehuista verrattuna muihin ruumiinosiin.

2. Iso pylly on terveellisempi

Takamuksen ja reisien alueen rasva omaa alhaisemman sydän- ja aineenvaihduntaongelmien riskin kuin vatsanseudun rasva ja se voi olla myös suojelevaa, ehdottaa vuonna 2010 julkaistu brittitutkimus.

3. Pyllystä inspiraatio Spanxeihin

Spanxin perustaja Sara Blakely kertoi CNBC:lle viime kuussa, että hänen oma takamuksensa inspiroi häntä keksimään muotoilevat alusvaatteet.

”Naisena en keksinyt mitä laittaisin valkoisten housujeni alle”, hän sanoi.

4. Pakaralihakset ovat osa suurta lihasryhmää

Women’s Healthin Big Book of Exercises -kirjan mukaan pakarat ovat kehon suurin ja ehkä voimakkain lihasryhmä. Niiden muokkaamisessa avainasemassa on niiden työstäminen – ja istumista ei lasketa.

5. Miehet eivät huomaa takapuolia heti

Tuoreessa brittikyselyssä pylly sijoittui vasta kahdeksanneksi, kun brittimiehet kertoivat, mitä katsovat naisesta ensin. Silmät sijoittuivat ensimmäiseksi. On kuitenkin syytä ottaa huomioon, että miehet itse kertoivat tuloksensa eikä niitä siis hankittu tieteellisesti.

6. Peppuleikkauksiakin tehdään

Amerikkalaisten plastiikkakirurgien yhdistyksen tilastoraportin mukaan vuonna 2012 2 681 naista kävi kohotuttamassa takapuoltaan ja 746 otti implantit takamukseensa. Luvut ovat kuitenkin laskeneet vuodesta 2011.

Lähde: Women’s Health