Leipomisessa voi löytyä hyvin yllättäviäkin ratkaisuja!

Tiedätkö sen tunteen, kun mielesi tekee leipoa jotain hyvää joko tarjottavaksi tai omaa herkuttelua varten?

Leipominen on usein todella rentouttava ajanviettotapa, ja on ihanaa tarjota muille itsetehtyjä leivonnaisia ja herkkuja.

Monella kuitenkin on se ongelma, että vaikka olisikin ihanaa herkutella leivonnaisilla, tulee keksien, kakkujen, pullien, muffinssien tai muiden herkkujen syömisessä nielaistua kuitenkin samalla myös aimo määrä turhia kaloreita.

Moni pyrkiikin tekemään leipoessa terveellisempiä vaihtoehtoja, joiden avulla lopputuloksesta tulee edes hieman terveellisempi. Moni pyrkii vaikkapa vähentämään sokerin määrää, tai korvaamaan sen vaikkapa hunajalla tai agavesiirapilla.

Myös voin korvaamiseen on olemassa todella luova ja yllättävä tapa! Voin nimittäin leipomuksessa korvata hedelmäsoseella! Esimerkiksi omena- ja mangosose käyvät tähän tarkoitukseen todella hyvin. Leipomuksesta tulee kostea, mutta rasvan ja kalorien määrä vähenee merkittävästi.

Esimerkiksi juustokakun pohjan voi tehdä aivan uudella tavalla, ja yhdistää digestive-keksimurun mango- tai omenasoseeseen sulatetun voin sijaan, jolloin lopputulos on rakenteeltaan hieman erilainen, mutta aivan yhtä herkullinen!

Kokeile sinäkin ensi kerralla käyttää leipoessa voin sijaan hedelmäsoseita!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: All Women’s Talk