Jos et nypi kulmiasi oikein, voi sillä olla seurauksia.

Täydellisten kulmakarvojen saaminen vaatii työtä, mutta ennen kuin tartut pinsetteihin, sinun kannattaa tietää muutama aiheeseen liittyvä asia. Nyppiminen on oiva keino siistiä ja muotoilla kulmia, mutta jos et ole tarpeeksi varovainen tai hellä, voi nyppimisellä olla omat haittansakin.

Siitä voi jäädä arpia

Yalen yliopiston ihotautiopin kliininen opettaja Deanne Robinsonin mukaan jos olet liian aggressiivinen, voit vaurioittaa karvan juurta ja joissakin tapauksissa se voi johtaa arpeutumiseen, mikä ei anna karvan kasvaa takaisin. Minimoi mahdolliset vahingot laittamalla kulmakarvoihisi hieman vaseliinia ennen kuin aloitat nyppimisen ja ole hellävarainen.

Siitä voi aiheutua tulehduksia ja sisäänpäin kasvaneita karvoja

”Nyppiminen aiheuttaa vammoja ihoosi, joten voit odottaa pientä ihoärsytystä, punoitusta, turvotusta ja toisinaan sisäänpäin kasvaneita karvoja tai tulehduksia”, sanoo ylempi ihotautilääkäri Jungho Kwon Henry Ford Health Systemistä.

Tulehduksia välttääksesi Kwon suosittelee puhdistamaan pinsetit pesemällä ne kuumassa vedessä saippuan kera ja nyppimään kasvusuuntaan sisäänpäin kasvaneiden karvojen estämiseksi.

Se voi muuttaa ihon väriä

Nyppiminen voi tulehduttaa ihoa ja se ei välttämättä haalistu kokonaan. Jäljelle voi jäädä hieman vaaleampi tai tummempi läikkä. Käyttämällä aurinkovoidetta korkealla suojakertoimella voit saada tämän menemään ohi nopeammin.

Lähde: Good Housekeeping