Kuivat kannat kesäkuntoon! Näin hellit kuivat jalkapohjat pehmeiksi

Jos et hoida jalkojasi, ne eivät tule näyttämään kovin kauniilta.

Jalkapohjat ovat kovalla koetuksella päivittäin, ja siksi niitä pitäisi muistaa hoitaa ja helliä, jotta niiden iho ei kuivuisi ja halkeilisi. Näitä Good Housekeepingin vinkkejä noudattamalla jalkapohjiesi iho pysyy pehmeänä ja näyttää paremmalta.

Vaihe 1: Kuorinta

Myös jalkapohjat kaipaavat kuorintaa. Kokeile tee-se-itse kuorintaa sokerista ja kookosöljystä tai hunajasta. Voit kokeilla myös hohkakiviä tai kaupasta saatavia kuorinta-aineita.

Vaihe 2: Kuorinnan viimeistely

Leikkaa jokin sitrushedelmä kahtia ja hiero hedelmälihan puolta kuiviin ja karheisiin kohtiin. Sitrushedelmien hapot voivat ”kiillottaa” pois loput kuolleet ihosolut, mitä kuorinnasta saattoi vielä jäädä jäljelle. Tätä ei kuitenkaan kannata tehdä, jos jalkapohjissa on haavoja tai hiertymiä.

Vaihe 3: Liota

Pelkkä vesi ei riitä, vaan parempi idea on lisätä veden sekaan ruokasoodaa, mikä auttaa irrottamaan kuollutta ihoa. Myös lämpötilalla on väliä; liian kuuma vesi voi viedä pois ihon luonnollisia öljyjä jättäen ihon kuivaksi. Pitäydy siis lämpimässä tai haaleassa vedessä.

Vaihe 4: Kosteuta

Hiero jalkoihisi paljon lempivoidettasi ja laita sukat jalkaan ennen sänkyyn menoa. Sukat pitävät kosteutta yön aikana, joten heräät sileiden jalkojen kera. Tiukan paikan tullen voit korvata voiteen esimerkiksi kookos- tai vauvaöljyllä.

Lähde: Good Housekeeping


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.