Kuinka usein hiuksia pitäisi leikata? Hiusmallin ylläpitoon eri tapa kuin kasvattamiseen

Kampaaja antoi suosituksensa siihen, kuinka usein hiuksia kannattaisi leikata.

Hiusten säännöllinen leikkaaminen on tärkeää, jotta hiukset pysyvät terveenä ja hyvinvoivan näköisinä, mutta kuinka usein kampaajalla pitäisi käydä? Se voi vaihdella suuresti ihmisestä toiseen ja käyntien tiheyteen vaikuttaa niin hiusten kunto kuin omat hiustavoitteet.

Popsugar kysyi neuvoa kampaajakäyntien tiheydestä hiusstylisti Devin Tothilta. Hiusten asiantuntija kertoikin, mitä ottaa huomioon eri tilanteissa ja suomensimme hänen vinkit alle.

Säännölliset käynnit kaksihaaraisten poistoon

”Sinun pitäisi leikata hiukset noin kerran kolmessa kuukaudessa, jotta saat kaksihaaraiset pois”, Toth sanoi.

Popsugarin mukaan hän suosittelee varaamaan kampaaja-aikoja useamman etukäteen ja laittamaan ne itselle ylös kalenteriin.

”On tärkeää, että on hiusten hoitoon aikataulu, mihin lukeutuu etukäteen varatut kampaajakäynnit. Näin et jää jälkeen hiusten kunnossapidossa”, Toth huomautti.

Jos haluat ylläpitää hiusmallia

Jos haluat pitää nykyisen hiusmallisi, kysy kampaajaltasi kuinka usein sinun kannattaisi käydä leikkauttamassa hiuksia. Siistimiskäyntien välinen aika riippuu mallista.

”Lyhyet pixie-tyylit pitäisi leikata neljän viikon välein, kun taas polkkatukka tai pitkä polkka (lob) voidaan leikata 6-8 viikon välein”, Toth selitti.

Muille tyyleille hyvä muistisääntö on noin kaksi kuukautta.

”Hiukset kasvavat keskimäärin hieman päälle sentin kuukaudessa. Jos haluat pitää nykyisen pituuden, pyydä kampaajasi leikkaamaan pari senttiä käynneilläsi”, Toth neuvoi.

Jos kasvatat pitkiä hiuksia

Jos haluat kasvattaa todella pitkät hiukset, Toth suosittelee käymään kampaajalla kahdesti vuodessa.

”Älä värjää hiuksiasi ja tee syvähoito kerran viikossa”, hän suositteli.

”Vaikka hiuksia pitäisi käydä leikkauttamassa useammin, jos kampaajasi on yhtään innokas saksimaan, ei tämä suunnitelma onnistu”, Toth lisäsi.

Lähde: Popsugar


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.