Pandemiarajoitukset ovat varmasti lisänneet sitä, että ei olekaan saanut kutsua juhliin tai muuhun illanviettoon, joihin ennen olisi varmasti tullut kutsutuksi.

Jos ei saa kutsua, jonka oli ajatellut saavan, voi olo tuntua hyljeksityltä. Silloin voi alkaa miettimään, että onko itsessä jotain vikaa, kun ei haluta mukaan juhliin. Tuollaiset ajatukset kannattaa siirtää sivuun ja keskittyä sen sijaan siihen, että ottaa asian vastaan positiivisella tavalla.

Näin suhtaudut juhla- tai illanviettoon tulevan kutsun puuttumiseen oikealla tavalla

Ihan ensimmäisenä on hyvä tietää, että hyljätyksi tulemisen tunne on ihan normaalia. Mutta ei kannata silti ruveta katkeraksi. Asiasta ei ehkä kannata mainita juhlien järjestäjille tai illanviettoja pitävälle. Eihän sillä saa itselle kuin entistä huonomman mielen. Jos kysyt miksi sinua ei kutsuttu, voi vastaus tehdä olostasi vieläkin pahemman.

Kannattaa yrittää ajatella asiaa loogisesti. Mieti miksi sinua ei ole kutsuttu. Ehkä pandemiarajoitusten takia kutsuja ei ole voinut kutsua paikalle kovinkaan monta ihmistä. Jos kyse on kodissa järjestettävästi illanvietosta, kodissa-asuja tuskin haluaa sinne liikaa väkeä, joilla saattaisi olla korona iskemässä.

Ongelmasta voi tulla vain entistä suurempi, jos suutut, riehut tai puhut muista pahaa. Tämä tepsii moneen asiaan: kuuntele kritiikki ennen kuin vastaat siihen.

Jos sinusta tuntuu pahalta, kun et päässyt mukaan, kannattaa välttää juhlien ajan sosiaalisen median käyttöä. Siellä saattaa olla juhlista kuvia, joiden näkeminen saa olon tuntumaan entistä pahemmalta.

Sen sijaan, että olisi juhlissa, voi tehdä juhlien aikana jotain muuta mukavaa. Silloin koko juhlat saattavat unohtua.

Lähde: Metro