Uskotko rakkauteen ensisilmäyksellä?

Kun näkee jonkun ensimmäistä kertaa, eihän silloin tiedä toisesta juuri mitään. Voiko silloin tuntea vielä rakkautta, jos oikeastaan tietää vasta ainoastaan sen, miltä toinen näyttää ja miten hän elehtii? Jokainen kokee rakastumisen toki eri tavalla.

Mitä rakkaus edes on?

Rakastuminen voi tuntua intensiiviseltä ja ylivoimaiselta, mutta se on myös prosessi, jossa tunnetaan läheisyyttä ja toisen ihmisen koko olemuksen hyväksyntä. On tehty kysely, jossa kysyttiin, kauanko tuollaiseen tilaan pääseminen on kestänyt. Sen perusteella saatiin keskiarvo siitä, kuinka kauan kestää, että rakastuu.

Tämän kyselyn mukaan miehet rakastuvat nopeammin kuin naiset. Miehillä kestää keskimäärin olla 97 päivää parisuhteessa, kunnes he rakastuvat puolisoonsa. Naisilla tähän menee taas keskimäärin 149 päivää.

Tämä on toki vain yksi kysely eikä rakastuminen tapahdu kaikille samalla tavalla eikä rakkaudenkohteen kanssa olla aina edes parisuhteessa. Joku voi olla myös sitä mieltä, että rakastua voi ensisilmäyksellä, jos hänelle rakkaus on esimerkiksi sama asia kuin seksuaalinen vetovoima.

Lähde: Cosmopolitan