Sateenkaarisuudelma voisi hyvin olla vaikkapa drinkki tai uusi meikkitrendi, mutta sen sijaan kyse on seksiaktista.

Vaikka sateenkaarisuudelmasta on erilaisia variaatioita, on siinä yleensä osallisena nainen ja mies, kertoo Women’s Health. Seksiaktin ideana on, että pari antaa toisilleen yhtä aikaa suuseksiä, kun toisella osapuolella on kuukautiset ja laukeamisen jälkeen he suutelevat vaihtaen samalla kuukautisverta ja siemennestettä suusta toiseen.

Sateenkaarisuudelma syntyy tästä kuukaustiveren ja siemennesteen sekoituksesta. Parhaiten tämä seksiakti onnistuu 69-asennossa, jolloin kumpikin osapuoli saa ja antaa suuseksiä yhtä aikaa.

Suuseksin aikana toinen osapuoli saa suuhunsa kumppaninsa kuukautisverta ja toinen saa suuhunsa kumppaninsa siemennesteen tämän saatua orgasmi.

”Tavoite on laueta yhtä aikaa ja suudella sen jälkeen samalla sekoittaen toisen osapuolen kuukautisverta toisen osapuolen siemennesteeseen suussa suudelman aikana”, gynekologi Staci Tanouye selittää.

Tanouyen mukaan jos molemmilla osallisilla on emätin, voivat he tehdä sateenkaarisuudelman, kun molemmilla on kuukautiset tai kun toisella on kuukautiset ja toisella ei, jolloin sateenkaarisuudelmassa sekoittuu toiselta osapuolelta vain emättimen omia eritteitä. Jos molemmilla osapuolilla on penis, voi sateenkaarisuudelmassa vaihtaa siemennesteitä.

Keskustele avoimesti ennen suudelman kokeilua

Sateenkaarisuudelma on erikoinen seksiakti eikä se ole jokaisen makuun. Seksiterapeutti Carolanne Marcantonion mukaan veren ottaminen osaksi seksiä voi kuitenkin saada jotkut syttymään ja se voi myös lähentää osallisia.

”Verellä leikkiminen lähentää ihmisiä, koska vaatii luottamusta ryhtyä sellaiseen tekoon”, hän kertoo.

Onko sateenkaarisuudelma sitten turvallista terveyden kannalta? Tanouyen mukaan terveysriskit ovat samankaltaiset kuin missä tahansa muussakin suojaamattomassa seksissä, eli sukupuolitaudit voivat tarttua sen aikana, minkä takia on tärkeä tehdä sateenkaarisuudelma vain luotettavan kumppanin kanssa tai sellaisen, joka on vasta käynyt sukupuolitautitesteissä.

”Sinun ja kumppanisi pitäisi olla ajan tasalla testien kanssa. Ei olisi kovin hyvä idea kokeilla tätä jonkun uuden kanssa tai sellaisen ihmisen, jonka kanssa ette ole vielä keskustelleet näistä asioista”, Tanouye neuvoo.

Marcantonio muistuttaa, että on tärkeä olla avoin ja rehellinen kumppanilleen – olipa kyse sitten yhden illan jutusta tai pitkästä parisuhteesta. Jos näiden keskustelujen jälkeen sateenkaarisuudelma tuntuu molemmista hyvältä idealta, voi sitä Marcantonion mukaan huoletta kokeilla.

Lähde: Women’s Health