Jos on ollut pidempään sinkkuna, mutta todella tahtoisi löytää kumppanin, saattaa se heijastua deittailukäyttäytymiseen.

Halu löytää kumppani ja halu olla parisuhteessa voivat johtaa esimerkiksi siihen, että kriteerit kumppanin suhteen laskevat ja sivuuttaa varoitusmerkkejä, jotka tavallisesti huomioisi. Voi myös käydä niin, että tunteet vievät mennessään ja nopeasti, kun on niin halukas jättämään sinkkuajat taakseen.

Mutta miten voi erottaa, oletko todella, aidosti rakastunut vai huijaako oma, epätoivoinen ja suhdetta kaipaava mieli sinua? Metron mukaan avainasemassa on pysähtyä ja hetki pohtia asioita – ja sen jälkeen kysyä itseltään nämä kysymykset:

Voitko olla oma itsesi hänen kanssaan?

Pystykö olemaan täysin rentoutunut ja oma itsesi vai tuntuuko sinusta siltä, että joudut teeskentelemään ja vetämään roolia, että tapailemasi tyyppi pitäisi sinusta? Jos kyse on jälkimmäisestä, on se Metron mukaan iso varoitusmerkki siitä, ettei kyse ole rakkaudesta.

”Olen viettänyt liian paljon aikaa treffeillä (ja jopa parisuhteissa), joilla olen yrittänyt olla sellainen tyyppi, mitä kuvittelin kiinnostuksen kohteeni haluavan minun olevan sen sijaan, että olisin ollut oma itseni”, rakkausvalmentaja Persia Lawson kertoi Metrolle.

”Totuus on se, että tällainen teeskentely ei kestä ikuisesti: ennemmin tai myöhemmin selviää, millainen todella olet ja se tulee muuttamaan parisuhteen dynamiikkaa negatiivisella tavalla”, hän jatkoi.

Lawsonin mukaan kun on kyse aidosta rakkaudesta, tunnet heti voivasi olla oma itsesi toisen seurassa, mikä tarkoittaa sitä, että jos hän rakastuu sinuun, ovat tunteet aitoa sinua kohtaan.

Keksitkö tekosyitä hänen puolesta?

Nyt on aika olla rehellinen itsellesi. Kun puhut tapailemastasi tyypistä ystävillesi, huomaatko toistuvasti joutuvasi perustelemaan, miksi pidät hänestä tai selittelemään hänen käytöstään paremmaksi? Jos vastaus on kyllä, on se Metron mukaan selvä merkki siitä, että suhdetta ei olla rakentamassa aidon rakkauden varaan, vaan tarpeesta olla jotain muuta kuin sinkku.

”Se ei ole aitoa rakkautta, jos hyväksyt huonoa tai loukkaavaa käytöstä toiselta ihmiseltä, annat tekosyitä hänen puolestaan ja itsesi puolesta, koska sinua pelottaa lähteä suhteesta ja olla yksin”, rakkaus- ja parisuhdepsykoterapeutti Heather Garbutt totesi.

Hyväksyykö lähipiirisi hänet?

Metron mukaan tämä kytkeytyy yllä olevaan seikkaan. Kaikkien elämässäsi olevien ihmisten ei tarvitse ihannoida kumppaniasi, mutta jos valtaosa läheisistäsi kokee, että olette huono pari, voi se olla varoitusmerkki.

”Joskus olemme niin ihastumisemme sokaisemia uuden kumppanin kanssa, että emme näe, kuinka väärä hän on meille”, Lawson selitti.

”Läheiset sen sijaan voivat olla objektiivisempia. He eivät ole emotionaalisesti kiinni suhteessa kuin itse olet ja he myös tuntevat meidät ja heillä on aito näkemys siitä, millainen tyyppi todennäköisesti tekee meidät onnelliseksi”, hän jatkoi.

”Vaikka oma mielipiteesi on kaikista tärkein, älä sivuuta läheistesi neuvoja, ketkä ajattelevat vain sinun parastasi”, Lawson neuvoi.

Voitko nähdä hänet osana tulevaisuuttasi?

Lawsonin mukaan kun on kyse aidosta rakkaudesta, et voi olla kuvittelematta yhteistä tulevaisuutta, koska se tuntuu niin jännitävältä.

”Toisaalta taas jos kyse ei ole sopivasta parista, vältät tulevaisuuden ajattelemista, koska tiedät, että suhteella on todennäköisesti parasta ennen -päivä”, Lawson huomatti.

”Tämä epämukava totuus tarkoittaa sitä, että joudut sietämään eron jossain vaiheessa, minkä takia koetat hiljentää tämän äänen mielestäsi niin pitkään”, hän lisäsi.

Kiinnostavatko hänen mielipiteensä sinua aidosti?

Metron mukaan tämä on melko tärkeä asia. Osoitatteko molemmat kiinnostusta ja kunnioitusta toistenne arvoja, kiinnostuksen kohteita ja mielipiteitä kohtaan? Välitätkö, mitä hän on mieltä asioista? Jos et, ei kyse ole aidosta rakkausparista, vaan jostakusta, kuka täyttää kumppanin mentävän paikan elämässäsi.

Mietitkö muiden deittailua?

On luonnollista tuntea vetoa muihin oman kumppanin ohella, mutta pohditko todella romansseja muidenkin kanssa?

”Kun on kyse aidosta rakkaudesta, keskittymisesi pysyy siinä ihmisessä, jonka kanssa olet, koska jopa huonoina aikoina tiedät, etä hän on sinulle sopiva tyyppi”, Lawson kertoi Metron haastattelussa.

Innostaako hän sinua olemaan parempi ihminen?

Aito rakkaus mahdollistaa sen, että sinusta tulee paras versio itsestäsi.

”Jos yhteys sinun ja tapailemasi tyypin välillä on terve, tunnet enemmän vetoa hänen sisäisiin ominaisuuksiin kuin ulkoisiin menestyksen merkkeihin, mikä innostaa sinua tekemään itsestäsi vielä paremman version kuin jo olet”, Lawson sanoi.

Jätätkö huomiotta sen pienen äänen mielessäsi?

Pohjimmiltaan kyse on siitä, että keskityt omiin tunteisiisi ja kuuntelet ääntä sisälläsi, kertooko se sinulle, että jokin on pielessä. Vain sinä itse voit lopulta tietää, rakentuuko suhde aidollle rakkaudelle vai onko se huteralla pohjalla ja taustalla epätoivoinen halu olla suhteessa eikä yksin.

”Niin monia meistä syö tarve olla rakastettu ja vakuutamme itsemme, että olemme rakastavassa suhteessa, vaikka todellisuudessa pidemmä kiinni toisesta ihmisestä välttääksemme omaa seuraamme ja sitä, että kohtaisimme faktan, että emme rakasta itseämme ja meillä on huono itsetunto”, Garbutt täräytti.

”Jos haluat terveen, todella rakastavan ja kestävän suhteen jonkun kanssa, on sinun käytävä tämä asia ensin läpi”, hän jatkoi.

Ole siis rehellinen itsellesi ja kuuntele sitä totuutta, jota mielesi sinulle kertoo, vaikka se olisi pelottava.

Lähde: Metro