Deodorantin käyttäminen ei olekaan aivan niin yksinkertaista kuin voisi kuvitella.

Heräät aamulla. Menet suihkuun ja sieltä tultuasi suihkautat tai pyöräytät deodoranttia kainaloihisi ja hetken päästä puet vaatteet yllesi. Näin ei kuitenkaan kannattaisi toimia – siis deodorantin suhteen.

Nolot vartalot -ohjelmasta tutun lääkäri Dawn Harperin mukaan deodorantin käyttäminen ei ole niin yksinkertaista, että sitä vain pikaisesti laitetaan kainaloihin.

Jotta sinäkin voisit jatkossa saada todella kaiken hyödyn irti deodorantistasi, lue alta Dr. Dawnin neuvot.

1. Älä laita deodoranttia heti suihkun jälkeen

Voisi tuntua itsestä fiksulta laittaa dödöä heti, kun on käynyt suihkussa. Ongelmana voi kuitenkin olla se, että kainalot ovat vielä kosteat.

”Parhaimmat tulokset saadaksesi deodoranttia laitetaan täysin kuivalle iholle”, Harper kertoo.

2. Laita deodoranttia jo illalla

Monille deodorantin käyttö on osa aamurutiineja, mutta se kannattaisikin ottaa osaksi iltarutiineja, jotta se ehtii imeytyä täysin.

”Laita deodoranttia illalla ennen kuin menet nukkumaan, jotta se kuivuu kokonaan. Anna olla yön yli ja pese mahdolliset jäämät pois aamulla saippualla ja vedellä”, lääkäri neuvoo.

3. Anna kuivua kunnolla

Dr. Dawn painottaa, että deodorantin pitäisi antaa kuivua kokonaan. Hän jopa suosittelee käyttämään hiustenkuivaajan kylmäasetusta apuna.

4. Käytä vain pari kertaa viikossa

Jos laitat dödöä päivittäin, käytät sitä liian usein. Jos hankit riittävän hyvän tuotteen, ei deodorantin käytölle ole tarvetta niin usein.

”Laita kaksi sipausta ylös ja kaksi alas kumpaankin kainaloon. Sinun pitäisi tehdä näin vain 1-2 kertaa viikossa”, Harper sanoo.

Kiinnitä myös huomiota siihen, minkälaisen tuotteen valitset. Antiperspirantit on suunniteltu ehkäisemään hikoilua, kun taas deodoranteilla peitetään hien hajua.

Lähde: Cosmopolitan