Kaksi erilaista, mutta värikästä hiusväritrendiä ovat nyt nousussa.

Värikkyys on ollut pitkään valttia hiusväritrendien saralla eikä tilanne ole tänä keväänä muuttumassa. Moniväriset geoidihiukset sekä piilotetut sateenkaarijuuret ovat tämän hetken nousevat hiusväritrendit.

Metron mukaan geoidihiuksissa matkitaan geoideja eli kiviä, joissa on onkalo, jota kristallit reunustavat.

Geoideista väri-inspiraationsa saavaa tyyliä toteutetaan pääasiassa ombreamaisella tavalla, mutta jotkut suosivat myös hillitympää tapaa, jossa vain osa hiuksista värjätään niin, että se tulee vain halutessa esiin.

Vaikka geoiditrendi on vasta nyt saanut suurempaa huomiota, on 40-vuotias kampaaja Monica Prusa käyttänyt näitä onkaloisia kiviä inspiraationa hiustyyleille jo vuosien ajan.

”Olen aina löytänyt inspiraatiota luonnosta. Täällä on paljon viehätystä kristalleihin ja kiviin ja värit ja väriyhdistelmät ovat loputtomia”, eteläkalifornialainen Prusa kertoi Metrolle.

”Asiakkaat usein tuovat kiven tai erityisen korun mukanaan ja pyytyvät sitä käytettävän jotenkin hiustyylissä”, hän jatkoi.

Prusan mukaan geoidityylin toteuttaminen voi olla helpompaa osalle asiakkaista.

”Jokainen kerta on erilainen. Asiakkaalla voi olla luonnostaan vaaleat hiukset, joten kirkkaampia värejä saa helpommin tai sitten joidenkin kohdalla joutuu värjäämään useamman kerran halutun lopputuloksen saamiseksi”, kampaaja sanoi.

Geoidihiuksia varten Prusa ensin vaalentaa hiuksia ja sitten luo väripaletin, jota käyttää vain yhdelle asiakkaalle; kampaaja paljasti, ettei käytä samaa kuviota kahdesti. Metron mukaan Prusa ei ole varma, miksi tai miten geoidihiustrendi alkoi, mutta ymmärtää, miten siitä yhtäkkiä tuli iso juttu.

”Meillä kaikilla on pääsy sosiaaliseen mediaan, näet jotain, mistä pidät ja sinun täytyy saada sama itsellesikin. Joistakin jutuista tulee trendi, joistakin ei. Ajoitus on kaikki kaikessa”, Prusa totesi.

Jos geoidihiukset eivät kuitenkaan houkuttele, kenties kevään toinen, vielä monivärisempi hiusväritrendi on enemmän mieleesi. Viime vuonna jo esiin nousseet sateenkaarijuuret ovat rantautuneet Australiaan, missä Blondies of Melbournen kampaajat ovat tehneet siitä myös piiloversion.

Piilotettujen sateenkaarijuurten toteuttamisessa kyse on siitä, mihin väriä laittaa. Teen Voguen mukaan laittamalla värisävyjä hiusten alapuolelle hiuksiin syntyy sateenkaaren värimaailma, joka pääsee esiin, kun hiukset letitetään tai kammataan taaksepäin otsalta.

Blondies of Melbourne esitteli sateenkaarijuurten toteuttamista Instagramissa, joten jos haluat kokeilla sitä, voi alla olevista julkaisuista olla apua:

Ensin juuret vaalennetaan:

Haluttuja värejä laitetaan sateenkaarimaisisti hiuksiin ja annetaan vaikuttaa. Cosmopolitanin mukaan austraalialaiskampaamo käyttää Pravanan värejä, mutta esimerkiksi Manic Panicin värejä voi käyttää, jos ei halua niin pysyvää värjäystä:

Blondies of Melbournen omistajan Karen Lewisin mukaan vaikutusajan jälkeen hiukset huuhdellaan kylmällä vedellä, jotta väri ei ”vuoda”. Cosmopolitanin mukaan kuuma vesi myös avaa hiusten uloimman kerroksen, joten väri pääsee peseytymään pois nopeammin:

Kun hiukset ovat kuivat, voi uutta, edestä katsottuna piilossa olevia sateenkaarijuuria esitellä maailmalle, kuten alla olevalla videolla:

Mitä pidät uusista hiusväritrendeistä? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Metro, Teen Vogue, Cosmopolitan