Viiden päivän ikäisenä keskosen kasvoille levisi hymy, josta otettu kuva leviää netissä.

Äidin julkaisema kuva keskostytöstä on alkanut levitä Facebookissa, antaen toivoa ja lohtua keskosten vanhemmille, kertoo ABC News. Kuvassa pieni Freya Vinje hymyilee leveästi viiden päivän ikäisenä.

Freyan äiti, Lauren Vinje, jakoi kuvan ja tarinan raskaudestaan Birth Without Fear -blogille toivoen, että se voisi tuoda lohtua muiden keskosten vanhemmille.

”Our first daughter at five days old. 3 lbs. 14 oz., she was happy to be alive! This picture was one I looked at often…

Julkaissut Birth Without Fear 8. lokakuuta 2016

Blogin Facebook-sivu jakoi lokakuun alussa kuvan hymyilevästä Freyasta ja myöhemmin myös Love What Matters -sivu jakoi kuvan – nyt kuvalla onkin yhteensä yli 50 000 jakoa ja satojatuhansia tykkäyksiä Facebookissa.

Freya syntyi 34. viikolla, kiitospäivänä vuonna 2014. Vinjen raskaus ei ollut helppo ja 28. viikolla hän alkoi huomata merkkejä raskausmyrkytyksestä.

Blogikirjoituksessa hän kertoo, kuinka ensin häntä hoitanut lääkäri ei sopivista oireista huolimatta todennut hänellä olevan raskausmyrkytystä, mutta myöhemmin toinen lääkäri otti oireet vakavasti, vahvisti raskausmyrkytyksen ja hänen tilaa alettiin seurata tarkemmin.

Marraskuun 25. päivänä lääkärikäynnin yhteydessä Vinje sai kuulla vauvan sykkeen laskeneen ja että hänen täytyisi valmistautua synnytykseen. Kaksi päivää myöhemmin Freya syntyi hätäsektiolla ja painoi hieman alle kaksi kiloa.

Noin kuukauden päästä 2 vuotta täyttävä tyttö vietti elämänsä ensimmäisen kuukauden vastasyntyneiden teho-osastolla.

”En saanut pidellä Freayaa kuin vasta noin viiden tunnin ikäisenä. Mieheni David sai pidellä häntä lähes välittömästi. He varmistivat, että Freya pystyi hengittämään itse, koska keskosten kohdalla lääkärit ovat aina huolissaan keuhkojen kehittymisestä”, äiti kertoi ABC Newsille.

Viisi päivää myöhemmin äiti ikuisti viraaliksi muodostuneen kuvan esikoisensa hymystä.

”Juttelin hänelle ja sanoin ’Pitäisikö meidän ottaa kuva iskälle?’ ja heti minun alettua ottaa kuvaa, Freyalla oli tämä suuri hymy”, Vinje sanoi.

ABC Newsin mukaan äiti on halunnut saada kuvan ihmisten nähtäväksi, koska se liikutti häntä. Hän myös paljasti, että perhe antoi kuvasta kopion hoitajille, ja kun oli perheen toisen lapsen synnytyksen aika, heillä oli edelleen kuva hymyilevästä Freyasta taukohuoneessaan.

Nyt kun äidin julkaisemasta kuvasta on tullut viraali, muut ovat jakaneet kuvan kommenteissa omia tarinoitaan, joita myös Vinje on lukenut. Hän myös kertoi ABC Newsille omanneensa tunteen, että kuva voisi tuoda hymyn ihmisten kasvoille – ja se auttoi äitiä itseään Freayn ollessa sairaalassa.

”Tämä kuva oli sellainen, jota katsoin usein selvitäkseni vastasyntyneiden teho-osastolla vietettyjen päivien ylä- ja alamäet. Elämä on niin kallisarvoista”, hän kirjoitti jakamansa kuvan yhteyteen.

Voit lukea Vinjen kirjoituksen hänen raskaudestaan ja synnytyksestään täältä.

Lähde: ABC News