Kehitteillä: Uusi kynsilakka paljastaisi, jos juomassa on tyrmäystippoja

Kynsilakan kehitellyt opiskelijanelikko halusi keksiä tavan koettaa estää raiskauksia tapahtumasta.

Pohjois-Carolinan osavaltion yliopiston neljä opiskelijaa ovat kehitelleet kynsilakan, joka voi paljastaa, jos drinkkiin on laitettu tyrmäystippoja. Women’s Healthin mukaan lakan nimi on Undercover Colors.

Kynsilakan sävy vaihtuu, kun se on kontaktissa tyrmäystippojen kanssa. Women’s Healthin mukaan lakkaa käyttävien naisten täytyy siis sekoittaa juomaansa sormellaan ja jos kynnessä oleva lakan väri muuttuu, on juomassa silloin jotain sinne kuulumatonta.

”Pohdimme yhteisössämme olevia suuria ongelmia ja esiin tuli tyrmäystippojen avulla tehty seksuaalinen väkivalta. Meillä kaikilla on läheisiä, jotka ovat käyneet läpi kamalia kokemuksia ja aloimme keskittyä löytämään tavan ehkäistä raiskauksia tapahtumasta”, Ankesh Madan, yksi lakan kehitelleistä miehistä kommentoi.

Madanin mukaan opiskelijanelikko halusi keskittyä ehkäiseviin ratkaisuihin ja erityisesti sellaisiin, jotka voitaisiin yhdistää tuotteisiin, joita naiset jo käyttävät.

Women’s Healthin mukaan Undercover Colorsin Facebook-sivulla kerrotaan, että kynsilakan ja muiden vastaavien teknologioiden avulla halutaan saada mahdolliset rikoksentekijät pelkäämään naisten juomien terästämistä tyrmäystipoin, koska nyt on olemassa riski jäädä kiinni. Undercover Colors haluaakin siirtää pelon uhreilta rikoksentekijöille.

Kynsilakka on kuitenkin vielä kehitysasteella. Sitä varten on perustettu keräyssivusto, jonka kautta lakan tuomista markkinoille voi rahoittaa.

Lähde: Women’s Health


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.