Etsipä kumppania romanttisessa mielessä tai pelkästään lakanoiden väliin, on monen ratkaisu ottaa käyttöön deittisovellus – tai kenties useampikin.

Deittisovellusten käyttäminen on sinänsä helppoa ja yksinkertaista: teet profiilin ja sen jälkeen koetat saada matcheja sinua kiinnostavien tyyppien kanssa. Jos kuitenkin matcheja ei tule, keskustelut matchien kanssa tyssäävät kerta toisensa jälkeen tai treffiseuraksi löytyy vain tyyppejä, joiden kanssa ei klikkaa, saatat olla sortunut muutamiin yleisiin virheisiin, jotka sabotoivat menestystäsi kumppanin etsinnässä.

Parisuhdenasiantuntija Neil Wilkie listasi Metrolle kymmenen yleistä virhettä, joita monet sinkut tekevät deittisovelluksissa, sekä antoi neuvoja, mitä kannattaisi tehdä niiden sijaan. Suomensimme Wilkien neuvot alle, jotta tiedät mitä tekoja välttää, kun käytät deittisovelluksia.

Teeskentelet olevasi jotain, mitä et ole

Oletko täysin oma itsesi deittisovelluksessa? Mikä tahansa teeskentely johtaa epäonnistuneisiin suhteisiin. Miten aitoja tunteita voi kehittyä, jos et ole varma, pitääkö hän todellisesta, aidosta sinusta?

”Kuten Mark Twain sanoi, jos kerrot totuuden, ei sinun tarvitse muistaa, mitä sanoit”, Wilkie totesi.

”Ole ylpeä siitä, kuka olet ja sitten löydät ihmisen, joka rakastaa sinua omana itsenäsi”, hän jatkoi.

Etsit jotakuta täydellistä

Luultavasti jokainen haaveilee täydellisen kumppanin löytämisestä; siitä omasta erityisestä henkilöstä, joka hurmaisi ja tekisi ystävät kateelliseksi.

”Tämä on kiva unelma, mutta todellisuus voi olla pettymys. Se täydellisyys voi vaati tuntikausia aikaa tai vaatii narsismia. Ystävien hurmaus ja mustasukkaisuus voi olla myös toksista”, Wilkie muistutti.

”Sen sijaan kannattaisi etsiä henkilöä, joka rakastaa sinua ja jonka kanssa voit rakentaa kestävä, rakastavan ja tyydyttävän suhteen. Henkilö, joka on kaunis sisältä ja ulkoa. Henkilö, joka rakastaa sinua ja sinun epätäydellisyyksiäsi”, parisuhdeasiantuntija sanoi.

Et ole realisti

Onko sinulla pitkä lista ominaisuuksia ja piirteitä, joita matchin/kumppanin täytyy täyttää? Vähintään 185 senttiä pitkä, blondi, ehdottomasti vaaka eikä missään nimessä jousimies – tällainen lista ja siinä pitäytyminen estää sinua kohtaamasta ihmisiä, joilla todella olisi aito mahdollisuus tehdä sinut onnelliseksi.

”Koko elämä on kompromisseja. Keskity siihen, mikä on sinulle todella tärkeää, ne arvot, joista et jousta, ja sitten etsi huolella niihin sopivaa kumppania. Muutama sentti sinne tai tänne ei välttämättä olekaan niin tärkeää, kun keskityt siihen, mitä hän saa sinut tuntemaan”, Wilkie kertoi Metrolle.

Leikit muiden tunteilla

Kuten elämässä ylipäänsä, ei deittisovellusten maailmassakaan pidä olla m*lkku muita kohtaan. Nettideittailu on Wilkien mukaan leikkikenttä, missä ihmiset voivat kompastua ja todella satuttaa itsensä.

”On epäreilua olla epäkunnioittava muita kohtaan ja talloa heidän tunteitaan. Jos haluat vain leikkiä; älä tee sitä. Etsi kicksisi muualta”, Wilkie jyrähti.

”Jos matchaat ihmisen kanssa, kuka ei ole sinulle oikea, ole rehellinen ja hienotunteinen hänen kanssaan. Kohtele muita kuin tahtoisit itseäsi kohdeltavan”, hän lisäsi.

Odotat tuloksia välittömästi

Älä vaivu epätoivoon, jos profiilin luomisen jälkeen et heti saa kymmenittäin matcheja ja paljon viestejä. Jos menet deittisovellukseen odottaen välitöntä validaatiota tulet todennäköisesti pettymään – ja saatat lopettaa sovellusten käytön sen takia kokonaan. Pidä odotukset realistisena ja ymmärrä, että tämä ottaa aikansa.

”Jos vielä vuoden jälkeen olet deittisovelluksessa etkä ole saanut yhtään reaktiota, olet joko väärässä sovelluksessa, kuvasi tai profiilisi ei iske tai kriteerisi ovat liian kapeat”, Wilkie huomautti.

”Ole kärsivällinen, pitkäjänteinen ja säännöllisesti hio profiiliasi ja ihannematchiasi”, hän neuvoi.

Luovutat liian helposti

Deittisovellusten käyttö ei ole aina ruusuilla tanssimista, vaan vastaan tulee myös ikäviä kokemuksia pyytämättömistä alastonkuvista ghostatuksi tulemiseen. Jatka silti eteenpäin.

”Näe tämä matkana, jolla sinun on mahdollisuus kohdata uusia ihmisiä ja käydä mielenkiintoisia keskusteluja. Kuka tietää, ehkä kaikista kokemuksistasi syntyy kirja”, Wilkie totesi.

Et vastaa viesteihin

Wilkien mukaan on tylyä ja epäkohteliasta jättää vastaamatta viesteihin.

”Miltä sinusta tuntuisi, jos olet nähnyt ihannedeittisi, laittanut viestiä etkä ole saanut vastausta? Kuinka monta kertaa olet kirjautunut sisään täynnä toivoa vain pettyäksesi, kun viestiä ei ollutkaan”, parisuhdeasiantuntija kysyi.

”Jos vastauksesi on kiitos, mutta ei kiitos, kerro se hänelle hellästi, nopeasti ja selvästi. Älä ole tyly, mutta jos voit antaa hänelle palautetta, joka auttaa häntä matkallaan, tee niin”, Wilkie vinkkasi.

”Jos olette tavanneet ja hän on panostanut siihen, järjestänyt mukavan paikan ja aterian, älä jätä häntä limboon. Kiitä häntä ja kerro, ettei hän ole sinulle sopiva”, hän lisäsi.

Otat kaiken liian vakavasti

Deittailun pitäisi olla hauskaa. Jos se on sinulle vain kuluttavaa ja ikävää, lataa akkujasi ja pidä tauko. Muista, että sinulla ei ole pakko olla romanttista kumppania, vaan sellainen on vain kiva lisä omaan elämään. Varmista, että olet valmis suhtautumaan nettideittailuun kevyesti ja ilolla.

Näet sen päämääränä, et matkana

”Haluat tavat Sen Oikean, mennä naimisiin ja elää täydellistä avioelämää. Haluat sen nyt tai viimeistään huomenna”, Wilkie aloitti.

”Haluatko sitä todella vai haluatko jännittävän ja hauskan matkan, jonka aikana opit paljon itsestäsi, muista ihmisistä ja ihmissuhteiden maailmasta”, hän jatkoi.

”Etene rauhassa ja nauti matkasta”, Wilkie suositteli.

Et ole selvä siitä, mitä haluat

Tämä on avainasemassa. Kun et todella tunne itseäsi ja mikä on sinulle tärkeää, etsit aivan vääriä ihmisiä ja romanttiset kokemuksesi eivät täytä tarpeitasi.

”Jos tiedät, mitä todella haluat, todennäköisemmin myös saat sen”, Wilkie muistutti.

”Ota aikaa pohtiaksesi millaisen elämän haluat saada ja miten haluat tuntea. Sitten varmista, että deittiprofiilisi osittaa tämän ja etsi ihmisiä, jotka haluavat jotain samanlaista”, hän sanoi.

Kerroimme aiemmin millaisilla iskureploilla suomalaiset koettavat onneaan yhdessä suosituimmista deittisovelluksista, Tinderissä. Voit lukea tästä lisää ja katsoa kuvia suomalaisten iskuyrityksistä täällä.

Lähde: Metro