Koska kasvomaskeja on monenlaisia, kannattaa myös koiran kanssa harjoitella erilaisten maskien kanssa.

Monet ihmiset totuttelevat nyt käyttämään suositusten mukaisesti kasvomaskeja. Samalla kannattaa myös totuttaa oma koira maskillisiin ihmisiin – etenkin jos liikut koirasi kanssa paikoissa, joissa on nyt suositeltavaa käyttää maskia, kuten kuljette julkisilla liikennevälineillä

Agria Eläinvakuutuksen mukaan koska kasvomaski peittää suuren osan ihmisen kasvoista, voi koiran olla vaikeampi lukea ihmisen kehonkieltä sekä ilmettä ja itse maski voi olla koiran mielestä hieman pelottavan näköinen. Lisäksi maski voi muuttaa hieman ihmisen ääntä, mikä saattaa hämmentää koiraa.

Pentuaikana yksi tärkeimmistä asioista on koiranpennun sosiaalistaminen eli totuttaminen monenlaisiin eri asioihin, paikkoihin ja tilanteisiin, joihin koira tulee todennäköisesti törmäämään elämänsä aikana. Näiden joukkoon lukeutuvat esimerkiksi toiset koirat, autoilu, lapset ja polkupyöräilijat.

”Totuttamalla koiran monenlaisiin eri asioihin, koira oppii suhtautumaan niihin rennosti eikä esimerkiksi ala pelätä niitä. Siksi koira on hyvä totutella myös kasvomaskeja käyttäviin ihmisiin”, Agria Eläinvakuutus kertoo.

Muutamalla harjoituksella voit totuttaa koirasi helposti kasvomaskia käyttäviin ihmisiin. Voit lukea Agria Eläinvakuutuksen listaamat vinkit alta.

Vaihe 1

Istu lattialle tai sohvalle koirasi kanssa ja anna sen tutkia kasvomaskia. Palkitse ja kehu koiraa. Älä kuitenkaan anna koiran repiä tai pureskella kasvomaskia.

Vaihe 2

Kun koira on tutkinut maskia käsissäsi, nosta se kasvoillesi. Palkitse ja kehu koiraa. Toista muutamia kertoja.

Vaihe 3

Aseta nyt maski kasvoillesi. Palkitse ja kehu koiraa. Ota sitten maski pois ja toista. Koira kannattaa palkita silloin, kun sinulla on maski päällä eikä vasta, kun olet ottanut sen pois.

Vaihe 4

Jatka harjoittelua eri paikoissa ja asennoissa, esimerkiksi anna koiralle ruoka maski päällä ja pidä maski päällä lyhyen ulkoilun ajan. Jos mahdollista, harjoittele erilaisten maskien kanssa (mm. kertakäyttöinen, kankainen, kuviollinen).

Puhuessasi koirallesi maski päällä, kannattaa puhua mahdollisimman selkeällä ja iloisella äänellä, sillä maski voi muuttaa ääntä hieman.

Lähde: Agria Eläinvakuutus