Tuntuuko sinusta, että täysikuun aikana ajatuksesi ja toimintasi poikkeavat normaalista?

Unettomuutta, hulluja ajatuksia tai kaoottista toimintaa. Näitä kaikkea saatetaan kokea enemmän täydenkuun aikana. ”Kuuhulluus” ei suinkaan ole epänormaalia, vaan sitä kokee yllättävän moni. Mutta voiko kuu vaikuttaa oikeasti niin voimakkaasti mielialaamme, että se saa meidät ajattelemaan ja käyttäytymään niinkin eri tavalla? Joidenkin tutkimusten, hengellisten asiantuntijoiden ja astrologian mukaan, se on mahdollista.

Uskoitpa astrologiaan tai et, tosiasia on, että kuulla on konkreettinen vaikutus moniin merkittäviin asioihin maan päällä. Esimerkiksi kuu hallitsee valtamerien vuorovesiä, vaikuttaa monien erilaisten eläinten elinkaareen ja käyttäytymiseen, sekä jopa vaikuttaa maan kiertonopeuteen auringon ympäri. Jos kuun painovoima on riittävän voimakas vaikuttamaan valtamereen ja maapallon akseliin, ei tunnu liian kaukaiselta ajatukselta, että sillä voisi olla vaikutusta myös meihin ihmisiin.

Kuu on myös tärkeä taivaankappale astrologiassa, koska sitä pidetään tunteiden, mielialojen ja muistojen ”planeettana”. Kun kuu on täysi, se voi tuoda kaikki tunteemme pinnalle ja vahvistaa niitä, kun taas uudenkuun aika on rauhallisempaa ja seesteisempää jaksoa.

Satujen tapaan, et kuitenkaan voi muuttua ihmissudeksi täydenkuun aikana, mutta tässä on joitain outoja tapoja, joilla kuu voi vaikuttaa mielentilaan asiantuntijoiden mukaan:

Tietyt kuun vaiheet voivat johtaa holtittomaan tai väkivaltaiseen käyttäytymiseen
Jos tuntuu, että asiat muuttuvat hieman kaoottisemmiksi täysikuun aikana, se ei ehkä ole vain mielikuvitusta. Yhdysvaltain oikeusministeriön julkaisemassa raportissa, Criminal Violence: Biological Correlates and Determinants todetaan, että vaikka he eivät voi väittää, että kuu aiheuttaa rikollisuutta tai hulluutta, tutkimukset ovat varmasti löytäneet yhtäläisyyksiä. Raportti kuvaa analyysin tietyissä maakunnissa tehdyistä poliisitiedoista, joissa tutkittiin pahoinpitely-, murha-, itsemurha-, liikennekuolema- ja psykiatristen hoitojaksojen tapauksia, joilla on yhteys kuun vaiheiden kanssa. Tulokset osoittivat, että kaikentyyppiset rikokset sopivat yhteen tiettyjen kuun vaiheiden kanssa.

Täydenkuun aika voi johtaa ahdinkoon unen puutteesta
Ennen kuin sähkö keksittiin, on järkevää ajatella, että täysikuun valaisemat yöt olivat aktiivisempia ajanjaksoja ihmisille, koska silloin oli mahdollisuus nauttia näkyvyydestä yöllä. Tutkimusten mukaan näin voi kuitenkin olla myös nykyaikana. Vuonna 2013 julkaistussa tutkimuksessa, Current Biology todettiin, että kuun vaiheet voivat vaikuttaa merkittävästi uneen. Tutkimuksen osallistujat kokivat unihäiriöitä ja nukkuivat vähemmän syvää unta täydenkuun aikana. He nukkuivat myös vähemmän ja kertoivat, että unen laatu oli heikointa näinä aikoina, huolimatta siitä, vaikka heitä pidettiin valvotussa ympäristössä, missä he eivät tienneet, mikä aika oli.

Täysikuu voi saada sinut tuntemaan itsesi ahdistuneemmaksi
Astrologiassa täysikuu (joka on kuukausittaisen kuusyklin keskipiste) merkitsee energistä huippupistettä, jonka aikana voimme viedä elämämme asiat huipentumaan, johtopäätökseen tai vapautuspisteeseen. Kuu on korkeimmillaan ja se muodostaa voimakkaan opposition, mikä voi varmasti saada meidät tuntemaan jännitteitä.

Täysikuu voi tehdä sinusta sosiaalisemman, kun taas uusikuu voi saada sinut vetäytymään
Jos huomaat koskaan tuntevasi itsesi aktiivisemmaksi ja menevämmäksi täysikuiden aikana ja taas uudenkuun aikana koet halua mennä etäämmäksi sosiaalisesta elämästä, voi se itse asiassa olla intuitiivinen tunne, joka perustuu vuosien saatossa voimistuneeseen ihmiskunnan yhteyteen kuun kanssa. Täysikuu oli historiassa sosiaalisen toiminnan aikaa, kun taas uudenkuun pimeyden alla mieli kääntyi enemmän sisäänpäin ja ihmiset pysyttelivät enemmän kodeissaan.

Vaikuttaa täysikuu sinuun omituisesti? Jaa juttu ja keskustele!

Lähde: Bustle