Kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta, vaan tärkeintä on kuunnella itseään.

Seksiin ja deittailuun liittyy edelleen vanhanaikaisia ”sääntöjä” ja tapoja. Yksi niistä on ajatus siitä, että jos ensimmäisillä treffeillä päätyy harrastamaan seksiä, on silloin ”helppo tapaus”; olisi parempi odottaa kolmansiin treffeihin.

Cosmopolitanin mukaan tällaisille ajatuksille saa ja pitää pyöritellä silmiään, mutta seksiin sekä seksuaalisuuteen liittyvät stigmat ovat valitettavan itsepintaisia. Naisia helposti arvostellaan ja tuomitaan (slut-shamed), kun he kertovat avoimesti nauttivansa seksin harrastamisesta tai heillä on monta seksikumppania, mutta miehiin ei kohdistu samanlaista arvostelua.

Vaikka edistystäkin on tapahtunut, pohtii moni nainen sitä, voiko tai saako jo ensitreffeillä päätyä lakanoiden väliin treffikumppaninsa kanssa. Cosmopolitanin mukaan tähän ei ole yhtä ”oikeaa” vastausta: sinun pitäisi tehdä niin, mikä sinusta itsestä tuntuu hyvältä.

Cosmopolitan kysyi kuitenkin lisäksi asiantuntijoiden mietteitä aiheesta. Lue alta, mitä he kertoivat.

Anna mennä, jos sinusta siltä tuntuu

Jos sinulla ja treffikumppanillasi synkkaa ja välillänne kipinöi, anna mennä äläkä mieti, mitä kukaan muu ajattelee. Yhteensopivuuden selvittäminen makuuhuoneen puolella jo alkuvaiheessa voi auttaa sinua huomaamaan, haluatko todella antaa aikaasi suhteelle tämän ihmisen kanssa. Seksiterapeutti Vanessa Marinin mukaan mitään kiveen kirjoitettuja sääntöjä ei ole.

”Kyse on siitä, että tiedät oman mukavuusasteesi ja mitä etsit. On hyvästä selvittää omia tuntemuksiaan yhden yön juttuihin liittyen ennen kuin olet tilanteessa, että sinulla voisi mahdollisesti olla sellainen”, Marin sanoi Cosmopolitanille.

Yksi syy sille, miksi seksin harrastaminen ensitreffeillä on hyvä idea, on se kuinka vapauttavaa ja jännittävää seksi ensitreffeillä voi olla.

”Se voi auttaa sinua murtamaan omia henkilökohtaisia ennakkoasenteitasi seksuaalisuuteen liittyen, parantaa menneisyyden häpeää ja parantaa seksuaalista itsetuntoasi”, psykologi ja sertifioitu seksiterapeutti Shannon Chavez totesi.

”Vieläkö olen ’tyttöystävämatskua’?”

Naisia voi myös huolettaa, että jos sänkyyn päätyy tapailun alkuvaiheessa tai ensimmäisillä treffeillä, ei häntä enää mielletä hyväksi kumppaniehdokkaaksi, ”vaimo- tai tyttöystävämatskuksi”. Mutta seksin harrastamisen ensitreffeillä ei pitäisi vaikuttaa siihen millään tavalla. Cosmopolitanin mukaan monet parit alkavat virallisesti seurustella myöhemmin, vaikka olisivat harrastaneet seksiä ensimmäisillä treffeillä. Seksin ei pitäisi siis olla este suhteelle, jos kahden ihmisen välillä on kemiaa ja molemmat ovat suostuivaisia.

Ennen kuin päätyy lakanoiden väliin, on hyvä kuitenkin tehdä selväksi, mitä etsii – parisuhdetta vaiko kenties satunnaista seksiä vai jotain muuta? Näin kumpikin osapuoli voi puntaroida, mitä haluaa tehdä ja harkita valintojaan sekä olla rehellinen omista odotuksistaan.

Kolme Cosmopolitanin lukijaa antoi omat esimerkkinsä ja suomensimme ne alle.

  • ”Seksiä ensitreffeillä ajatellaan liikaa, varsinkin nykypäivänä, kun Tinderin ja Bumblen kaltaiset sovellukset tekevät siitä vähemmän tabun. Minä harrastin seksiä ensitreffeillä ja päädyin naimisiin hänen kanssaan. Mutta on ollut aikoja, jolloin odotin sänkyyn menemisen kanssa kolmansille treffeille ja tyyppi ghostasi minut heti sen jälkeen. Seksi ekoilla trefeillä on yksi niistä asioista, johon ei voi mennä odotuksien kanssa, joten tee niin, jos itse haluat. Jos hän on sinulle oikea, hän pysyy rinnallasi siitä huolimatta”, 29-vuotias Krysta kertoi.

24-vuotias Elaine suhtautui ennen negatiivisesti seksiin ensitreffeillä, koska hän ajatteli sen asettavan sävyn sille, mitä hän etsii suhteelta.

  • ”Kuitenkin käytyäni yhä enemmän ja enemmän ensitreffeillä, olen huomannut, että jos joku ei mieltäisi minua ’tyttöystävämateriaaliksi’ harrastettuamme seksiä ensitreffeillä, en haluaisi tapailla häntä muutenkaan”, hän sanoi.
  • ”Minusta on tärkeintä olla uskollinen omille henkilökohtaisille arvoille eikä tehdä jotain, koska sinua painostetaan siihen. Loppujen lopuksi kumppania viehättää hyvän itsetunnon omaava nainen, joka on aito itseään kohtaan”, Karlis, 26, kommentoi.

Turvallisuus ennen kaikkea

Ensimmäisillä treffeillä turvallisuuden pitäisi olla etsijalla. Cosmopolitanin mukaan ei kannata harrastaa seksiä henkilön kanssa, kuka ei suostu kertomaan omasta seksuaalisesta terveydestään, kuten onko hän käynyt sukupuolitautitesteissä. Seksiä ei myös kannata harrastaa, jos kumppani ei suostu käyttämään ehkäisyä tai hän painostaa sinua seksiin.

”Kiinnitä huomiota omaan vaitsomaiseen reaktioosi, kun on kyse uuden ihmisen tapaamisesta”, Marin sanoi.

”Yleensä saamme hyviä, intuitiivisia vinkkejä siitä, onko tyyppi turvallinen ja hyvä”, hän lisäsi painottaen vaistojen ja omien tuntemuksien kuuntelemista.

”Sinun ei pitäisi käyttää seksiä tapana saada joku pitämään sinusta enemmän tai todistaaksesi jotain. Jos harrastat seksiä ensitreffeillä vain kohdataksesi toisen odotukset, voi se johtaa katumukseen, kaunoihin ja negatiivisiin uskomuksiin itsestäsi, jotka voivat vaikuttaa yleiseen seksuaalisuuteesi”, Chavez totesi.

Jos ensitreffeillä on mukana alkoholia, muista se, että päihtyminen ennen makuuhuoneeseen päätymistä voi johtaa sottaiseen tilanteeseen, joka on kiusallinen eikä se ole turvallinen. Jos yksi juoma muuttuukin neljäksi, harkitse seksin harrastamisesta pidättäytymistä siihen, kunnes kummatkin olette tarpeeksi selviä voidaksenne selvästi suostua seksiin – kenties siinä on hyvä syy sopia toiset treffit mahdollisimman pian?

Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin aina omasta valinnastasi ja siitä, oletko valmis ja halukas harrastamaan seksiä ensitreffeillä, kymmenensillä treffeillä tai ikinä.

Lähde: Cosmopolitan