Omenaviinietikka on todella aliarvostettu ihmeaina!

Suurin osa meistä yhdistää omenaviinietikan pelkästään salaatinkastikkeeseen, ja harva tietää, että tätä ihme-eliksiiriä voi käyttää salaatin lisäksi erittäin monipuolisesti edistämään sekä terveyttä, että ulkonäköä.

Omenaviinietikka on nimittäin oikea terveyspommi, sillä se sisältää muun muassa beetakaroteenia, kalsiumia, rautaa, foolihappoa, fluoria, jodia, kuparia, magnesiumia, seleeniä, fosfaattia, sinkkiä sekä A-, B-, C- ja E-vitamiineja.

Omenaviinietikka onkin erittäin monipuolinen vaikutuksiltaan, ja vaikuttaa positiivisesti niin terveyteen kuin ulkonäköön.

Nämä seuraavat mielettömät terveysvaikutukset saat, kun lisäät omenaviinietikkaa lasilliseen vettä.

 1. Bakteereja vastaan
  Etikan hapot taistelevat haitallisia suolistobakteereja vastaan. Jos sinulla on vatsaongelmia, kannattaa juoda päivän aikana kolme lasillista vettä, joihin on lisätty ruokalusikallinen omenaviinietikkaa. Tämä suojaa suolistoasi myös ennaltaehkäisevästi. Tämä auttaa myös, jos kärsit virtsatien tulehduksesta. Juo siinä tapauksessa päivässä yksi lasillinen vettä, johon on lisätty ruokalusikallinen etikkaa.

 2. Estää napostelua ja ahmimista
  Tekeekö sinun mieli napostella ylimääräisiä herkkuja tai ahmia jotain epäterveellistä, eikä sinun ole helppo vastustaa näitä haluja? Juo siinä tapauksessa ennen nukkumaan menoa lasillinen lämmintä vettä, johon on sekoitettu kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa. Tämä saa verensokerisi pysymään tasaisena, ja se auttaa sinua vastustamaan kiusausta.

 3. Auttaa ruoansulatusta
  Omenaviinin lisääminen etikkaan auttaa tehostamaan ja nopeuttamaan ruoansulatustasi. Jos olet ylipainoinen tai kärsit ruoansulatusvaivoista, juo päivittäin juoma, joka sisältää 2 dl vettä ja 2 teelusikallista omenaviinietikkaa. Juo tätä juomaa päivittäin 6–8 viikon ajan.

 4. Tekee ihostasi pehmeän
  Saat omenaviinietikan avulla myös pehmeämmän ihon, kun valmistat itsellesi kylvyn omenaviinietikasta ja sitruunasta. Kaada kulhoon puoli litraa omenaviinietikkaa, ja lisää siihen 3 lohkoiksi leikattua sitruunaa. Anna seoksen hautua 2–3 tuntia, ja kaada seos sen jälkeen kuumaan kylpyveteen.

 5. Kiiltävät hiukset
  Omenaviinietikan sisältämä pektiini auttaa myös tekemään hiuksistasi taas kiiltävät. Lisää lasilliseen vettä ruokalusikallinen omenaviinietikkaa ja hiero neste pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin. Anna seoksen vaikuttaa hiuksissa 2–3 minuuttia, ja huuhtele hiukset vedellä sen jälkeen.

  Aiotko sinä kokeilla näitä vinkkejä?

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib