Hedelmämehujen juomisella on monia erilaisia hyötyjä! Erityisesti pimeän syksyn aikana on ihanaa aloittaa aamu pirteän värisellä mehulasillisella. Ananasmehu on yksi terveellisimmistä mehuista, ja sinun kannattaakin lisätä sen juominen säännölliseen rutiiniisi saman tien!

 1. Laskee verenpainetta
  Jos kärsit kohonneesta verenpaineesta, sinun kannattaa ottaa ananasmehun juominen tavaksi! Tutkimuksen mukaan hedelmän sisältämä bromelaiini auttaa hillitsemään verenpainetta. Bromelaiini torjuu yleisesti riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

 2. Lisää immuniteettia
  Ananaksessa on myös huikea määrä C-vitamiinia, joka suojelee sinua talven flunssilta. Mikäli sinulla ei satu olemaan ananasmehua kaapissasi, myös tölkkiananas sisältää tarvitun C-vitamiiniannoksen!

 3. Tasapainottaa mielialanvaihteluita
  Kaikilla on joskus päiviä, jolloin mieli on maassa eikä mikään huvita. Luonnollinen energia- ja mielihyväbuusti voi löytyä omasta jääkaapistasi ananasmehun muodossa. Tutkimuksen mukaan ananasmehusta löytyvä B6-vitamiini voi olla tarvitsemasi apu apeaan mieleen ja mielialavaihteluihin.

 4. Auttaa yskään
  Jos haluat paremman makuisen vaihtoehdon kitkerille yskänlääkkeille, koita juoda pieni määrä ananasmehua sen sijaan. Se voi rauhoittaa ärtyneen kurkun ja auttaa yskään. Jos haluat temppuun entistä enemmän tehoa, lisää mehuun suolaa, pippuria ja hunajaa!

 5. Vähentää tulehduksia
  Mikäli haluat välttää ylimääräisiä lääkkeitä ja lievittää tulehduksia luonnollisesti, voi ananasmehusta löytyä apu! Ananasmehu ei esimerkiksi aiheuta mahankipua, niin kuin jotkin lääkkeet. Mehu voi auttaa jopa niveltulehduksen aiheuttamaan kipuun ja turvotukseen.

 6. Lisää hedelmällisyyttä
  Tutkimuksissa ollaan löydetty yhteys hedelmällisyyden, ja ananasmehun sisältämän kaliumin, C-vitamiinin ja B-vitamiinien välillä. Mehu voikin lisätä sekä naisten että miesten hedelmällisyyttä!

 7. Auttaa ruuansulatukseen
  Ananasmehun sisältämä bromelaiini auttaa muiden ominaisuuksiensa lisäksi myös ruuansulatusongelmiin! Entsyymi saa vatsaan vauhtia ja voi olla iso apu, jos kärsit suolistoon liittyvistä sairauksista!

 8. Torjuu syöpää
  Tutkimuksen mukaan bromelaiinista voi olla hyötyä jopa syöpää vastaan! Ananasmehun on tutkimuksissa todettu hidastavan merkittävästi syöpäsolujen kasvamista. Ananaksen lisääminen ruokavalioon voi auttaa muun muassa iho-, rinta- ja paksusuolen syöpään.

Aloita viikkosi ananaksella, ja et voi mennä sillä pieleen!

Lähde: Celebs Pulse