Tutkimus todistaa suusi ja sydämesi välisen yhteyden.

Sydän- ja verisuonitaudit on asia, jota moni meistä stressaa omalla kohdallaan. Stressille onkin aihetta, sillä sydän- ja verisuonisairaudet ovat yleisin kuolinsyy länsimaissa. Sydämen terveyden tutkiminen on kaiken lisäksi melko vaikeaa ilman lääkärin ja erilaisten melko hintavien tutkimusten apua.

On kuitenkin olemassa eräs asia, jonka voit tehdä sydämesi terveyden tutkimiseksi kotonakin. Eräs uusi tutkimus nimittäin sai selville, että mikäli näet tämän asian suussasi, voi sydänkohtauksen riski olla korkea!

Jos suussasi nimittäin on ientulehdus, on riskisi sydänkohtauksen saamiseen korkeampi. Tämä johtuu siitä, että tulehtuneet ikenet yleensä aiheuttavat myös tulehduksen verisuonissamme, mikä puolestaan on osasyy sydänkohtauksille.

Ikävä kyllä ientulehdus on hyvin yleinen sairaus yli 30-vuotiaille aikuisille, ja sen yleisyys vain kasvaa sitä mukaa, kun ikäännyt. Erityisesti yli 65-vuotiaiden kohdalla riski kasvaa melkoisesti.

Mitä sitten voit tehdä, että vähentäisit sekä ientulehduksen, että sydänkohtauksen riskiä? Yksi tärkeimmistä asioista on huolehtia siitä, että käyt säännöllisesti hammaskiven poistossa, sillä hammaskivi aiheuttaa ikenien tulehdustilan, joka voi johtaa vakavampiin sairauksiin.

Mikäli edellisestä hammaskivan poistosta on jo vierähtänyt hetki, niin mars suuhygienistille!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Oleg Magni, Pexels