On olemassa paljon erilaisia merkkejä, jotka paljastavat, että parisuhteenne tuskin kestää enää kauaa. Seuraavat lauseet kuuluvat näihin merkkeihin.

Sanotaan, että teot kertovat enemmän kuin sanat, ja se päteekin vaikkapa rakkauden ilmaisussa hyvin usein. Vaikka onkin ihanaa, kun toinen sanoo rakastavansa sinua, ei sen sanominen merkitse paljoa, jos rakkautta ei näytä myös teoin. On ihanaa, kun kumppani kuuntelee, tukee ja hoivaa, ja näyttää siten rakkautensa myös teoin.

Myös parisuhteen päättyessä eron merkkejä on usein helppo havaita erilaisista teosta, mutta myös erilaiset lausahdukset voivat ennakoida lähestyvää eroa.

Jos kuulet kumppaniltasi (tai sanot itse) seuraavat lauseet, voivat ne olla selkeä merkki lähestyvästä erosta.

 1. Lupaan muuttua sinun vuoksesi
  Jos kumppanillasi on ikävä ja haitallinen tapa, mutta hän lupaa muuttua vuoksesi, ei se yleensä lupaa hyvää. Huonot tavat pitäisi lopettaa oman itsen, eikä kumppanin vuoksi. Sitä paitsi, jos luvattu muutos ei onnistu, ei se yleensä merkitse hyvää suhteelle.

 2. Valitset joko minut, tai muuten…
  Huh, jo uhkavaatimuksen tekeminen itsessään saa niskavillat kohoamaan, niin kammottavaa se on. Jos kumppanisi esimerkiksi vaatii sinua valitsemaan hänen ja jonkun toisen itsellesi tärkeän henkilön välillä, on suhteenne huonossa jamassa.

 3. Sinun pitää tehdä tämä
  Aikuisten ei yleisesti ottaen pitäisi määrätä toisiaan tekemään erilaisia asioita. Jos toisen toivoo tekevän jotain, tämän voi muotoilla kysymykseksi tai pyynnöksi. Käskyttäminen ei ole merkki hyvästä suhteesta.

 4. Älä ole aina niin herkkä
  Sanomalla näin sinä annat ymmärtää, että suhtaudut huvittuneesti tai jopa halveksivasti toisen tunteisiin, etkä ota niitä vakavasti.

 5. Se on loppu nyt
  Vaikka et tarkoittaisikaan tätä lausetta vakavissasi, ei koskaan ole hyvä merkki, että sen sanoo ääneen toiselle. Se nimittäin merkitsee, että olet ainakin harkinnut asiaa, eikä sinua haittaa pelotella kumppaniasi ja saamaan hänet tuntemaan itsensä hyvin epävarmaksi.

 6. Vihaan sinua
  Tätä lausetta ei saisi sanoa edes pahimmassa kiukunpuuskassa, sillä ”viha” on hyvin vahva sana, eikä toinen unohda sitä helposti. Vaikka et siis tarkoittaisikaan sitä vakavissasi, älä ikinä sano toiselle vihaavasi tätä, kun riitelette.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib / Kuva: Vera Arsic, Pexels