Jopa se, mitä syöt, voi olla syy parisuhteen päättymiseen.

Ruoka on tärkeä yhdistävä asia parisuhteessa, ja yhdessä syöminen ja kokkaaminen onkin nautinnollinen ja merkittävä osa parisuhdetta. Mikä onkaan ihanampaa, kuin käydä yhdessä suosikkiravintolassanne syömässä, tai kokeilla uutta jännittävää reseptiä kotona.

Ruokailussa voi kuitenkin piillä myös ikäviä puolia, sillä se, mitä kumppani syö, voikin olla suuri ongelma toiselle osapuolelle.

Eräässä tutkimuksessa nousikin esiin hyvin erikoinen tulos. Osallistujat nimittäin kertoivat, että tietyn ruuan syöminen vaikuttaa heihin siten, etteivät he halua enää olla parisuhteessa kumppanin kanssa.

Tutkimus paljasti, että jos kumppanin koetaan syövän liikaa roskaruokaa, on se monelle syy erota. Huvittavaa kyllä, tutkimukseen osallistuneista 49 % tosin kertoi itse syövänsä silloin tällöin roskaruokaa, mutta 38 % oli sitä mieltä, että kumppanin roskaruoan syönti puolestaan ei ole hyväksyttävää.

Tutkija arvelee, että roskaruuan syömiseen liittyy paljon terveyteen liittyviä haittoja ja ongelmia, jotka voivat tuoda ristiriitoja suhteeseen. Toinen osapuoli voi vaikkapa lihoa, mikä voi tuoda suhteeseen kitkaa, tai roskaruokaa turhan paljon syövä voi esimerkiksi kärsiä erektiohäiriöistä, mikä toki tuo myös ongelmia suhteeseen.

Jos tuntuu, että toinen tuntuu syövän roskaruokaa liian usein ja paljon, ja se tuo kitkaa suhteeseen, kannattaakin ehkä ottaa asia varovasti puheeksi ja sanoa, että on huolissaan toisen terveydestä. Se on toki jokaisen itse päätettävissä, kannattaako kumppanista erota hänen ruokailuvalintojensa vuoksi.

Olisiko kumppanin roskaruoan syöminen sinulle ongelma?

Ja artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Wiktor Karkocha, Unsplash