Tutkimuksen mukaan lopulta sinun kannaltasi on parempi, että mies jätti sinut toisen naisen takia.

Kun oma mies jättää toisen naisen takia, ottaa ero usein todella koville. Jätetylle lohtua tarjoavat läheiset sanovat usein, että ”Sinun on parempi ilman häntä” – ja uuden tutkimuksen perusteella he ovat oikeassa.

The Oxford Handbook of Women and Competition -journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan pitkällä tähtäimellä on todella sinun kannaltasi parempi, että mies jätti sinut toisen naisen takia.

Women’s Healthin mukaan tutkimus osoitti, että jätetyksi tuleminen toisen naisen takia voi auttaa sinua kasvamaan ihmisenä ja jopa kasvattaa todennäköisyyttä, että valitset paremman kumppanin seuraavalla kerralla. Se voi myös johtaa kasvuun muilla elämän osa-alueilla, joten sinun todella on parempi ilman häntä.

Tutkijat tunnustivat, että jätetyksi tuleminen toisen takia on todella ikävää lyhyellä aikavälillä.

”Kumppaninsa toiselle naiselle menettänyt nainen käy läpi jakson parisuhteen jälkeistä surua ja petosta, mutta kokemuksen myötä hänen älykkyys kumppanin valitsemisen suhteen on parempi, mikä mahdollistaa, että hän jatkossa huomaa tulevista kumppaneista paremmin vihjeet siitä, ettei hän ole kummoinen kumppani”, tutkimuksen päätekijä Craig Morris Binghamtonin yliopistosta kommentoi.

”Tämän myötä pitkällä tähtäimellä jätetyksi tullut nainen voittaa”, Morris lisäsi.

Women’s Healthin mukaan miehen napannut nainen taas on liemessä, sillä Morris huomautti uuden naisen olevan suhteessa henkilön kanssa, kenellä on taustaa petollisuudesta ja pettämisestä, jotka molemmat ovat merkkejä siitä, että hän tekee niin uudelleen.

Binghamtonin yliopiston ja University College London -yliopiston tutkijat toteuttivat tutkimuksensa anonyyminä nettikyselynä, johon vastasi noin 5 700 ihmistä 96 maasta. Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Women’s Health