Osa pitää yllätyksistä eikä halua selvittää lapsen sukupuolta, osalla siihen voi olla muita syitä.

Kun tulevasta lapsesta kerrotaan, yleensä lasketunajan tiedustelun jälkeen udellaan, kumpi sieltä on tulossa, tyttö vai poika. Kaikki eivät kuitenkaan halua tietää etukäteen, kumpaa sukupuolta tuleva jälkeläinen on.

Aaron Gouveia kirjoittaa HuffPostin sivuilla blogissaan, ettei hän vaimonsa kanssa halunnut selvittää lasten sukupuolia etukäteen. Raskauksien aikana yleisin parilta kysytty kysymys olikin, miten he voivat odottaa syntymään asti ja miksi he eivät selvittäneet sukupuolta heti.

Tämän takia Gouveia listasi neljä hyvää syytä olla selvittämättä lapsen sukupuolta etukäteen.

4. Stereotypioiden viivästyttäminen

Jos vanhemmat selvittävät etukäteen, kumpi sieltä on tulossa, he saavat kuulla kliseisiä ja stereotyyppisiä toteamuksia muilta monen monta viikkoa ennen lapsen syntymää. Esimerkki tästä on se, että jos pariskunnalla olisi jo yksi poika ja he kertoisivat, että toinen poika on tulossa, saisi äiti kuulla jäävänsä alakynteen ja perheessä olisi miesvalta.

3. Lisää motivaatiota synnytyssaliin

Gouveia kirjoittaa vaimonsa ponnistaneensa vauvaa ulos tasaisesti kivusta huolimatta, koska halusi niin innokkaasti saada tietää, syntyykö perheeseen tyttö vai poika. Sukupuolen mysteeri voi siis olla se voima, joka saa jaksamaan viimeisetkin ponnistukset.

2. Ei värejä sukupuolen mukaan

Jos vanhemmat kertovat saavansa pojan, kaikki ostelevat heille yleensä sinisiä vaatteita, joissa on pojille sopivia asioita kuvituksen jalkapalloista autoihin. Tytön kohdalla väri on vaaleanpunainen ja täynnä kukkia ja prinsessoja. Sama koskee myös muitakin asioita, joita läheiset haluavat vauvalle ostaa. Jos taas vanhemmat pitävät sukupuolen salassa, muut joutuvat miettimään eri tavalla, mitä mahdollisesti ostaa vauvalle ja parille, kun sukupuolistereotypiat eivät pääse vaikuttamaan.

1. Se on mahtava yllätys

Osan mielestä sukupuoli voi olla silti yllätys, vaikka sen olisi selvittänyt etukäteen, mutta suurin yllätys se on silloin, kun siitä ei ole mitään tietoa etukäteen. Tilanne on taianomainen jo alun perin, mutta se vain vahvistuu, kun samalla selviää uuden pienokaisen sukupuoli. Sukupuolen kertominen tietoa innokkaasti odottaville läheisille on myös mainitsemisen arvoinen hetki.

Lähde: HuffPost