Itsetyydytys on uusin seksitrendi – se on myös hyväksi terveydelle

Suomalaisten yhdynnät ovat vähentyneet ja tilalle on noussut itsetyydytystrendi.

Aktiivisesti itseään tyydyttävät naiset kokevat itsensä seksikkäiksi ja harrastavat kumppaninsa kanssa tavallista monipuolisempaa seksiä.

Itsetyydytys on lisääntynyt kaikissa ikäryhmissä sukupuoleen katsomatta. Itsetyydytyksen määrässä ei ole oleellista eroa sen mukaan onko henkilö parisuhteessa vai sinkku. Trendiä ei siis selitä se, että mahdolliset seksikumppanit olisivat harvassa. Miehet  vievät yhä voiton itsetyydytys tilastoissa. Näyttää kuitenkin siltä, että tulevaisuudessa naiset nousevat samalle tasolle itsetyydytysaktiivisuudessaan miesten kanssa.

Uudet sukupolvet aloittavat jo nuoruudessa itsetyydyttämisen ja se säilyy osana seksitottumuksia läpi elämän. Vielä muutama sukupolvi sitten nuoria peloiteltiin itsetyydytyksen vaaroilla, joka saattoi vaikuttaa siihen, että itsetyydytyslukemat olivat silloin huomattavasti alhaisemmat. 1960-luvulla jopa 40% naisista kertoi, ettei ollut koskaan edes testannut itsetyydytystä.

Nainenmustissaalusvaatteissa_preview

Onneksi nykyään itsetyydytys ei kanna mukanaan stigmaa  ja se antaa  ihmisille heidän kaipaamaansa seksuaalista nautintoa. Itsetyydytyksen tiedetään myös  edistävän sekä seksuaalista hyvinvointia että seksuaalista terveyttä.

Lähde: Väestöliitto


Lyö 1€ Huuhkajille, voita 50€

1. Avaa ilmainen pelitili iBetille ja tee talletus, joka tuplataan (esim. 25€ talletuksella saat 50€ pelirahaa).
2. Lyö 1€ veto Huuhkajille.
3. Jos Venäjä kaatuu, saat 50€ käteisvoiton.