Lehden sivuilta löytyy jatkossakin naisia provosoivissa asennoissa, mutta enää he eivät ole täysin alasti.

Miestenlehti Playboy on päättänyt lopettaa naisten alastonkuvien julkaisun printtilehden sivuilla, kertoo New York Times. Hugh Hefnerin 1950-luvulla perustamassa lehdessä nähdään jatkossakin naisia provosoivissa asennoissa, mutta he eivät ole enää täysin alasti.

Idea alastonkuvista luopumiseen esiteltiin Hefnerille syyskuussa ja hän hyväksyi sen. Uudistunut Playboy näytetään maailmalle maaliskuussa.

Syy muutoksen taustalla on internet – pornolehdet ovat mennettäneet shokkiarvoaan, mainosarvoaan ja kulttuurista merkitystään.

”Nykyisin olet vain yhden klikkauksen päässä kaikista kuviteltavissa olevista seksiakteista täysin ilmaiseksi. Tässä kriittisessä vaiheessa se on vain mennyttä”, lehteä julkaisevan Playboy Enterprisesin toimitusjohtaja Scott Flanders kommentoi muutospäätöstä.

Playboy on jo aiemmin muuttanut osan sisällöstään niin sanotusti työpaikkaystävälliseksi, jotta lehti pääsi mukaan sosiaaliseen mediaan. Lehden nettisivuilta myös siivottiin alastomuutta, mikä johti kävijäkunnan keski-iän tippumiseen 47-vuotiaista noin hieman yli 30-vuotiaisiin, mutta kävijämäärä nelinkertaistui miljoonaasta 16 miljoonaan kuukaudessa.

Lehden sisällöstä vastaavan ja nettisivustoa valvovan Cory Jonesin mukaan Playboy omaksuu jatkossa siistimmän, modernimman tyylin.

Playboyn ensimmäisen numeron kannessa oli Marilyn Monroe, jonka lisäksi kannessa on nähty muun muassa Charlien enkeleistä tuttu Farrah Fawcett sekä Pamela Anderson – useammankin kerran (jutun kuvitus). Alla Playboyn Facebook-julkaisu ensimmäisen lehden kannesta:

Own a piece of history – an Anniversary edition of the first Playboy cover featuring Marilyn Monroe – http://ply.by/9Fxb8d

Posted by Playboy on 6. syyskuuta 2014

Lähde: New York Times