Tuntuvatko rintaliivit, ainakin välillä, ärsyttäviltä? Ehkä sinulla on huonot rintaliivit, tai sitten et vain pidä siitä, että sellaiset ovat sinulla lähes aina päällä.

Kaikki eivät tietenkään voi olla käyttämättä rintaliivejä, mutta jos luulet että sellainen onnistuisi sinulta, lue tästä alta hyviä vinkkejä, joita Healthline-lehti on koonnut. Lehden mukaan, jos on suuret rinnat, ei silloinkaan ole pakko käyttää rintaliivejä, koska kukaan ei voi ainakaan pakottaa niitä käyttämään. Ilman niitä olosi voi tuntua oikein mukavalta ja keveältä, joten tätä kannattaa ainakin kokeilla.

1. Kokeile ensin olla kotona ilman rintaliivejä

Tätä kannattaa kokeilla ensin kotona, jotta ei sitten julkisissa paikoissa yhtäkkiä huomaa, että kaipaa kovasti rintaliivejä. Ja tämä voi myös vaatia ensin totuttelua, joka onnistuu hyvin omassa kodissa. Voit harjoitella tätä myös esimerkiksi sen ajan, kun käytät koiraasi ulkona tai juot aamukahviasi.

2. Harjoittele Bralettes-rintaliivien avulla

Vaihda Bralettes-tyylisiin rintsikoihin, joissa ei ole ikävästi painavia kaaritukia tai pehmusteita. Nekin toimivat hyvin harjoitteluna ilman liivejä olemiseen.

3. Tee ryhtiharjoituksia

Jos tunnet rintaliivit päällä olosi ryhdikkäämmäksi, harjoittele hyvän ryhdin pitämistä ilman rintsikoita. Voit myös yrittää korjata ryhtiäsi erilaisilla harjoituksilla, kuten että seisoessa seisot suorassa ja vedät olkapäitäsi taakse ja alas. Kun istut, istu tuolissa, jossa on tukeva selkänoja. Pidä siinä istuessa hartiat rentoina ja jalat kunnolla kiinni maassa.

4. Käytä nännisuojia

Jos nännisi näkyvät esimerkiksi paidan läpi, käytä silloin nännisuojia, jos se häiritsee sinua. Niitä löytyy monessa eri värissä, joten kun käytät paidan väriin sopivia nännisuojia, ei suojakaan erotu sieltä läpi.

5. käytä nauhaa tai teippiä

Viime aikoina on ollut muodissa käyttää erilaisia nauhoja ja teippejä, varsinkin jos kaula-aukko on hyvin avonainen, jolloin rintaliivit näkyisivät sieltä. Sellaisia voi käyttää myös siksi, että rinnat eivät heiluisi tai roikkuisi ilman rintaliivejä.

6. Tunne olosi hyväksi

Ilman rintaliivejä pitää olon tuntua hyvältä. Hyväksy kehosi, ja ehkä ilman rintsikoitakin tuntuu sen myötä paremmalta.

7. Käytä bodeja tai korsettimekkoja/-toppeja

Rintaliivit voi myös korvata niiden tapaisilla asioilla, kuten oikein hyvin rintoja tukevilla bodeilla tai korseteilla. Korsetteja löytyy sekä mekoista että topeista.

Lähde: Healthline