Asuinkaupungin tärkeimmät ominaisuudet laitettiin paremmuusjärjestykseen milleniaalien mieltymysten mukaan.

Muuttaessa uuteen kaupunkiin, jokainen toivoo tulevalta asuinpaikalta tiettyjä ominaisuuksia – toiselle voi olla tärkeää opiskelumahdollisuudet, toiselle monipuolinen kulttuuritarjonta. Kysyttäessä nettisukupolvelta (milleniaaleilta eli 80-luvun alun ja 90-luuvn puolivälin välillä syntyneiltä), merkitsevät Glamourin mukaan toisenlaiset ominaisuudet enemmän.

Milleniaalit toivovat kaupungista löytyvän muun muassa kukoistavat työmarkkinat, edulliset vuokra-asunnot, edulliset hinnat taloille sekä laadukasta pitsaa, ilmenee asuntojen etsimiseen tarkoitettu Abodo-sivuston kyselystä. Kyselyssä noin 2 000 milleniaalia kertoivat ominaisuuksista, jotka tekevät kaupungista heidän silmissään kiehtovan asuinpaikan.

Alla on top 10 tärkeintä ominaisuutta nettisukupolven mielestä:

1. Kukoistavat työmarkkinat

2. Edullinen vuokra

3. Edulliset hinnat asunnoille / taloille

4. Puistoja tai vaellusreittejä

5. Paikallisia ravintoloita – ei ketjuravintoloita

6. Laadukas pitsa

7. Hyviksi arvioituja kouluja

8. Elokuvateattereita

9. Käveltävyys

10. Elävöitetty keskusta

Sukupuolten mukaan erotellessa vastauksia, oli top-listoissa hieman eroavaisuuksia. Glamourin mukaan neljä tärkeintä olivat samat sekä naisten että miesten vastausten perusteella, mutta miehet nostivat pitsan 5. sijalle, kun se naisilla oli sijalla 8.

Kyselyn mukaan naiset arvostavat paikallisia ravintoloita (ei ketjuravintoloita), hyviä kouluja ja positiivista asennetta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan enemmän kuin hyvää pitsaa.

Voit tutustua kyselyn tuloksiin lisää täällä.

Mitä sinä arvostat eniten asuinkaupunkisi tai -paikkakuntasi suhteen? Kerro alla kommenteissa!

Lähde: Glamour