Jokaisella ihmisellä on oma rakkauden kieli.

Vaikka ihmiset rakastavat ja ottavat rakkautta vastaan erilaisin tavoin, voidaan nämä tavat jakaa viiteen kategoriaan. Tämä on Gary Chapmanin luoma teoria viidestä rakkauden kielestä.

Teorian mukaan rakkauden kieliä ovat sanojen, tekojen, lahjojen, laatuajan ja kosketuksen kielet. Kumppanin rakkauden kieli olisi hyvä tuntea, koska näin rakkautta voi yrittää osoittaa puolin ja toisin kummallekin sopivalla tavalla.

Rakkauden kielet kannattaa huomioida päivittäisen elämän lisäksi myös makuuhuoneen puolella. Brittilehti Metro kertoo, että kun rakkauden kielet huomioidaan, voi seksielämästä tulla vielä tyydyttävämpi.

Alta voit lukea erilaisia tapoja, miten voit huomioida eri rakkauden kielet seksielämässäsi.

Sanojen kieli

Jos kumppani rakkauden kieli on sanojen kieli, kannattaa opetella kommunikoimaan seksin aikana. Metro suosittelee kertomaan kumppanille, että rakastat häntä, kehumaan häntä ja olemaan muutenkin äänekäs seksin aikana. Tuhmien puhuminen voi myös toimia kumppanille, jonka rakkauden kieli on sanojen kieli. Älä jää liikaa miettimään, mitä sanoisit, vaan työstäkää tätä yhdessä ja puhetta alkaa tulla luonnostaan.

Laatuajan kieli

Laatuajan kielen omaavalle kumppanille seksi voi olla parempaa, kun se etenee hitaasti. Metron mukaan pikapanolla ei voiteta tällaisen ihmisen sydäntä puolelleen. Laatuaikaa arvostavat yleensä nauttivat tilanteen kehittymisestä hitaasti niin, että mukana on paljon esileikkiä ja seksin jälkeen saa rauhassa nauttia nautinnon jälkeisestä olosta. Vielä parempi voi olla se, että varaa kunnolla aikaa ja viettää illan, jossa romantiikka alkaa jo paljon ennen makuuhuoneen puolelle siirtymistä.

Kosketuksen kieli

Metron mukaan seksi on tärkeää ihmiselle, jolla on tämä rakkauden kieli. Jotta kumppani todella nauttisi, kannattaa lisätä iho ihoa vasten -kosketuksen määrää. Voit keskittyä hyväilemään kumppanisi selkää ja vartaloa sekä suutelemaan häntä. Hieronta voi saada kumppanin myös seksituulelle. Metron mukaan on tärkeä muistaa myös kosketella paljon makuuhuoneen ulkopuolellakin, jos tämä on kumppanin rakkauden kieli. Älä sivuuta halailua sohvalla tai käsi kädessä olemista ja sitten oleta, että olette intiimistä vain makuuhuoneessa.

Tekojen kieli

Tässä rakkauden kielessä on Metron mukaan kyse siitä, että laittaa kumppanine etusijalle ja tekee asioita, joita hän haluaa. Jos kumppanisi rakkauden kieli on tekojen kieli, käytä aikaasi keskittyen täysin häneen ja laita hänen seksuaaliset tarpeesi omiesi edelle. Spontaani suuseksi tai jokin seksuaalinen teko, josta tiedät hänen pitävän, mutta ette saa usein mahdollisuutta sen toteuttamiseen, voi merkitä hänelle paljon. Muista kuitenkin, että molemmat tekevät vain sellaisia asioita, joka tuntuu itsestä hyvältä eikä tee oloa epämukavaksi.

Lahjojen kieli

Metron mukaan tällaiset kumppanit haluavat seksin suhteen sinun miettivän jonkin yllätyksen, josta voi olla iloa makuuhuoneessa. Olipa se sitten seksilelut, alusvaatteet, eroottinen kirjallisuus tai mitä tahansa muuta, keskity sellaisiin asioihin, joita kumppani todella tahtoo eikä vain niihin, mitä itse tahdot. Tämän rakkauden kielen omaaville lahjojen ei tarvitse olla övereitä ja ampua yli, vaan ne ovat jotain merkityksellistä, joilla osoitat tuntevasi kumppanisi ja sen, mistä hän pitää. Pidä lahjat pieninä, mutta säännöllisinä, mikä myös varmistaa sen, että voitte kokeilla monenlaisia asioita makuuhuoneessa. Metro vinkkaa, että esimerkiksi jos kumppanisi nauttii klitoriksen stimuloinnista, voit ostaa siihen sopivan seksilelun, tai jos hän on osoittanut kiinnostusta BDSM:ään, voit hankkia jotain siihen sopivaa välineistöä.

Kerroimme aiemmin rakkauden kielistä ja miten voit selvittää omasi. Voit lukea lisää aiheesta täällä.

Lähde: Metro