Eläviä legendoja ja omien alojensa merkittäviä naisia kunnioitetaan heidän näköiseksi tehdyillä Barbie-nukeilla.

Ikonista Barbie-nukkea valmistava Mattel kunnioittaa historiallisia ja nykypäivän roolimalleja kansainvälisen naistenpäivän yhteydessä 17 uudella Barbie-nukella. Mattelin mukaan näillä naisilla on monipuoliset taustat ja alat sekä he ovat rikkoneet rajoja inspiroidakseen uusia sukupolvia.

17 uuden Barbie-nuken joukkoon kuuluu historiallinen naiskolmikko, Frida Kahlo, Amelia Earhart ja Katherine Johnson. Nämä kolme naista ovat tehneet historiaa eri aloilla: meksikolainen taiteilija Kahlo tunnettiin hänen ainutlaatuisesta maalaustyylistään ja feministisestä aktivismista, Earhart lensi ensimmäisenä naisena yksin Atlantin yli ja Johnson rikkoi rajoja tummaihoisten naisten puolesta matematiikan alalla ja laski kymmeniä lentoratoja Nasalle, mukaan luettuna vuoden 1969 Apollo 11:n lento kuuhun, kertoo Huffington Post.

Nämä kolme nukkea ovat osa Mattelin Inspiring Women -sarjaa ja ne tulevat massatuotantoon sekä myyntiin kauppoihin. Mattelilla ei ole vielä tiedossa, milloin nuket saapuvat hyllyille, mutta yhtiön mukaan jokaisen nuken mukana tulee tietoa sitä inspiroineesta naisesta.

Kolmesta historiallisesta naisesta vain Johnson on enää elossa. Huffington Postin mukaan 99-vuotias Johnson teki läheisesti yhteistyötä Mattelin kanssa oman nukkensa luomiseksi ja varmistaakseen, että nukke näyttää mahdollisimman paljon häneltä itseltään.

Mattelin teettämän kyselyn mukaan 81 prosenttia äideistä on globaalisti huolissaan siitä, minkälaisille roolimalleille heidän tyttärensä altistuvat. Barbie sytyttääkin keskustelua positiivisten roolimallien merkityksestä.

”Brändinä, joka inspiroi rajatonta potentiaalia tytöissä, Barbie kunnioittaa sen suurinta roolimallien joukkoa ajoitettuna kansainväliseen naistenpäivään, koska tiedämme, että et voi olla sitä, mitä et voi nähdä”, Lisa McKnight kertoi tiedotteessa.

”Tytöt ovat aina voineet leikkiä erilaisia rooleja ja uria Barbie-nukeilla ja olemme innoissamme voidessamme tuoda esiin tosielämän roolimalleja muistuttamaan, että he voivat olla mitä tahansa”, hän lisäsi.

Nykypäivän roolimalleja tuodaan esiin Shero-sarjalla ja nukkeja saavat 14 eri naista. Nämä nuket juhlistavat naisia, jotka ovat vasta rikkoneet rajoja omalla alallaan, mutta Huffington Postin mukaan nuket eivät ole tarkoitettu myyntiin.

Mattelin uudet roolimalli-Barbiet (PRNewsfoto/Mattel)
Mattelin uusia Barbie-roolimalleja (PRNewsfoto/Mattel)

Shero-sarjaan pääsevät naiset saavat ainutlaatuisen, heiltä näyttävän nuken juhlistaakseen heidän roolia laajentamassa maailman tyttöjen mahdollisuuksia. 14 uutta Shero-sarjan nukkea saavat seuraavat naiset:

– Historian ensimmäinen nainen, joka on ohjannut yli 100 miljoonan dollarin budjetilla elokuvan, yhdysvaltalainen Patty Jenkins

– Maailmankuulu ranskalainen kokki Hélène Darroze

– Kiinalainen lentopallomestari Hui Ruoqi

– Saksalainen suunnittelija ja yrittäjä Leyla Piedayesh

– Talviolympialaisissa kultamitalin voittanut yhdysvaltalainen lumilautailija Chloe Kim

– Espanjalainen yrittäjä ja muotisuunnittelija Vicky Martin Berrocal

– Kiinalainen näyttelijä ja hyväntekijä Xiaotong Guan

– Australialainen villieläinten suojelija Bindi Irwin

– Italialainen jalkapalloilija Sara Gama

– Puolalainen toimittaja Martyna Wojciechowska

– Brittiläinen nyrkkeilymestari Nicola Adams

– Kiinalainen ballerina Yuan Yuan Tan

– Turkkilainen purjelautailija Çağla Kubat

– Meksikolainen ammattigolffari Lorena Ochoa

Voit lukea lisää Barbien roolimalleista täällä. Alla olevalta videolta näet, miltä osa näistä inspiroivien naisten mukaan tehdyistä nukeista näyttää.

Henkilön Barbie (@barbie) jakama julkaisu

Lähde: Huffington Post