Haluatko toipua särkyneestä sydämestä? Ole hiljaa asiasta ja ota särkylääkettä

Columbian yliopiston psykologian professori uskoo, että erosta puhuminen vain pahentaa tilannetta.

Yleensä parisuhteen päättymisestä toipumisessa suositellaan purkamaan mieltä ja antamaan itselleen aikaa toipua, mutta yksi tutkija on ehdottanut särkylääkkeitä parhaaksi tavaksi toipua, Telegraph kertoo.

Columbian yliopiston psykologian professori Water Mischel uskoo, että parisuhteen päättymisen psykologinen kipu on samankaltaista kuin fyysinen kipu ja sitä pitäisi hoitaa kuin mitä tahansa muuta vammaa. Telegraphin mukaan professori uskoo myös, että tunteista puhuminen vain lisää masennusta ja neuvoo pitämään murjottamisen minimissä.

”Kun puhumme torjumiskokemuksista fyysisen kivun termeillä, ei se ole vain metafora. Särkynyt sydän ja emotionaalinen kipu todella sattuvat fyysisellä tavalla”, Mischel sanoi.

”Kun katsot kuvaa siitä, joka rikkoi sydämesi, koet kipua samankaltaisessa osassa aivoja, joka aktivoituu, kun poltat kätsi”, hän jatkoi.

”’Ota pari särkylääkettä ja soita minulle aamulla’ olisi kylmä vastaus ystävän myöhäisillan viestiin erosta, mutta sille on vahvaa pohjaa tutkimuksessa”, Mischel lisäsi.

Aiemmat tutkimukset ovat Telegraphin mukaan osoittaneet, että ihmiset kokevat romanttiset torjumiset samalla tavalla kuin fyysisen kivun. Ne tutkimukseen osallistuneet, jotka saivat reseptittömän särkylääkkeen, kuten aspiriinia tai ibuprofeenia, osoittavat käsittelevänsä torjumistuntemuksi paremmin kuin he, jotka saivat lumelääkettä.

Monet myös puhuvat eroista ja muista vaikeista kokemuksista kertaamalla tapahtumia ystäviensä kanssa, mutta professori Mischel uskoo, että on tärkeää katsoa eroa etäältä.

”Yleinen käsitys ehdottaa, että jos negatiiviset kokemukset käy läpikotaisin läpi yrittäessään ymmärtää, miksi niin kävi, pääsee lopulta yli niistä asioista, mutta uusi tutkimus on kuitenkin osottanut, että osa ihmisistä voi vain huonommin jatkamalla asioiden hautomista ja pohtimalla niitä”, Mischel sanoi.

”Joka kerta, kun he kertaavat kokemusta itselleen, ystävilleen tai terapeutilleen, he vain masentuvat lisää. Kontrastina taas ottamalla etäisyyttä asiaa voi katsoa objektiivisemmin ilman, että aktivoi uudelleen kivun ja se auttaa toipumaan kokemuksesta”, hän päätti.

Telegraphin mukaan itsensä etäännyttämisen on osoitettu alentavan verenpainetta, jota emotionaalinen ahdinko on nostanut.

Lähde: Telegraph


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.