Nämä 13 tapaa kuvaavat todella miellyttävinä pidettyjä ihmisiä.

Monet saattavat ajatella, että miellyttävyys tulee luonnollisista piirteistä, joita ei voi opettaa, ja ne kuuluvat vain harvoille ja valituille. Forbesin mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan miellyttävyys on jokaisen omassa hallinnassa, sillä siinä on kyse tunneälystä.

UCLA:n teettämässä tutkimuksessa osallistujat arvioivat yli 500 adjektiivia perustuen siihen, kuinka merkittäviä ne ovat heidän mielestään miellyttävyyden kannalta. Parhaiten arvioidut adjektiivit eivät liittyneetkään millään tavalla seurallisuuteen, älykkyyteen tai viehättävyyteen, vaan kärkeen valikoituivat vilpittömyys, läpinäkyvyys ja kyky ymmärtää toista ihmistä.

Forbesin mukaan nämä adjektiivit, ja muut samankaltaiset, kuvaavat ihmisiä, jotka ovat taitavia tunneälyn sosiaalisella puolella. TalentSmartin yli miljoonalta ihmiseltä kerätty tutkimusdata osoittaa, että ihmiset, joilla on näitä taitoja, eivät ole vain todella miellyttäviä, vaan he suoriutuvat isolla marginaalilla paremmin kuin ihmiset, jolla niitä taitoja ei ole.

Forbes selvitti tunnetasolla älykkäiden ihmisten avaintekoja, jotka tekevät heistä niin miellyttäviä. Alla 13 sellaista tekoa.

1. He kysyvät kysymyksiä

Ihmiset haluavat tietää, että kuuntelet,mitä he sanovat ja niinkin yksinkertainen asia kuin kysymysten kysyminen osoittaa, että kuuntelet ja myös välität siitä, mitä henkilö sanoo. Saatat yllättyä siitä, kuinka paljon kunnioitusta ja arvostusta saat vain kysymällä kysymyksiä.

2. He laittavat puhelimensa pois

Kun alat keskustella, keskitä energiasi keskusteluun sen sijaan, että edes vilkaisisit puhelintasi kesken kaiken. Keskustelut ovat paljon nautittavampia ja tehokkaampia, kun uppoudut niihin itse.

3. He ovat aitoja

Aitous ja rehellisyys ovat välttämättömiä, jos haluat olla muiden silmissä miellyttävä. Kukaan ei pidä teeskentelijästä. Ihmiset vetäytyvät aitojen ihmisten seuraan, koska tietävät voivansa luottaa heihin. On vaikea pitää toisesta, jos ei tiedä millainen hän oikeasti on ja mitä hän oikeasti tuntee. Miellyttävät ihmiset tietävät, millaisia ovat. Älä siis koeta voittaa ihmisiä puolellesi tekemällä valintoja, joiden uskot saavan heidät pitämään sinusta, vaan keskity siihen, mikä sinua motivoi ja tekee sinut onnelliseksi.

4. He eivät tuomitse

Jos haluat olla miellyttävä, sinun täytyy olla avarakatseinen, sillä se tekee sinusta lähestyttävän ja mielenkiintoisen muiden silmissä. Koeta nähdä maailma siis myös muiden ihmisten silmien läpi.

5. He eivät hae huomiota

Ihmiset ovat vastahakoisia sellaisia kohtaan, jotka ovat epätoivoisia saamaan huomiota. Sinun ei tarvitse kehittää suurta, ulospäinsuuntautunutta persoonaa ollaksesi miellyttävä – ystävällisyys ja muiden huomioon ottaminen riittää.

6. He ovat johdonmukaisia

Kun ihmiset lähestyvät sinua, he haluavat tietää, kenen kanssa ovat tekemisissä ja minkälaista vastausta he voivat odottaa. Ollaksesi johdonmukainen sinun pitää olla luotettava ja vaikka mielialasi vaihtelisi ylös ja alas, se ei vaikuta kuitenkaan siihen, miten kohtelet muita.

7. Heillä on positiivinen kehonkieli

Olemalla tietoinen eleistä, ilmeistä ja äänensävystä vedät ihmisiä puoleesi. Innostuneen äänensävyn käyttäminen, käsien pitäminen muuten kuin ristittyinä, katsekontaktin pitäminen ja nojautuminen kohti henkilöä, jolle puhut, ovat kaikki positiivisen kehonkielen muotoja, joita korkean tunneälyn omaavat käyttävät vetääkseen muita puoleensa. Se, miten sanot asiaisi voi todella olla tärkeämpää kuin mitä sanot.

8. Anna hyvä ensivaikutelma

Tutkimukset ovat osoittaneet, että useimmat päättävät ensitapaamisen ensimmäisten seitsemän sekunnin aikana, pitävätkö jostain henkilöstä vai eivät ja muu aika menee etsiessä perusteita ensireaktiolle. Vahva ryhti, tiukka kädenpuristus ja hymyily muun muassa auttavat sinua varmistamaan, että ensivaikutelma on hyvä.

9. He tervehtivät ihmisiä nimellä

Miellyttävät ihmiset pitävät huolta, että käyttävät toisten nimiä joka kerta, kun näkevät heidät. Nimeä ei pitäisi käyttää pelkästään tervehtiessä, vaan myös keskustelun aikana.

10. He hymyilevät

Ihmiset luonnostaan (ja tiedostamatta) matkivat toisten kehonkieltä muille puhuessaan. Jos haluat ihmisten pitävän sinusta, hymyile heille ja he huomaamattaan hymyilevät takaisin ja tuntevat olonsa hyväksi.

11. He tietävät, milloin avautua

Varo, ettet jaa henkilökohtaisia ongelmia ja tunnustuksia liian aikaisin, sillä muuten saatat saada valittajan merkin otsaasi. Miellyttävät ihmiset antavat toisen ihmisen ohjata oikeaan hetkeen, milloin kannattaa avautua.

12. He tietävät, ketä kannattaa koskettaa

Kun kosketat toista ihmistä esimerkiksi keskustelun aikana, vapautat oksitosiinia heidän aivoissaan, mikä saa aivot yhdistämään sinut luottamukseen ja muihin positiivisiin tunteisiin. Simppeli kosketus olkapäälle, halaus tai ystävällinen kädenpuristus riittää vapauttamaan oksitosiinia. Sinun vain täytyy koskettaa oikeaa ihmistä oikealla tavalla, koska epätoivottu tai epäsovelias kosketus toimii päinvastoin.

13. He tasapainottavat intohimon ja hauskuuden

Ihmiset vetäytyvät kohti henkilöitä, jotka ovat intohimoisia, mutta intohimoisten on helppo vaikuttaa vakavalta tai epäkiinnostuneelta muusta kuin esimerkiksi meneillään olevasta työprojektistaan. Miellyttävät ihmiset tasapainottavat intohimonsa kyvyllä pitää hauskaa. He saavat asioita aikaiseksi, koska ovat sosiaalisesti tehokkaita lyhyinä hetkinä. Esimerkiksi töissä jutustelu ja juoruilu jää vähiin ja he keskittyvät merkityksellisiin keskusteluihin työkavereidensa kanssa sekä muistavat, mitä olet heille sanonut eilen tai vaikkapa edeltävällä viikolla, mikä osoittaa, että olet yhtä tärkeä heille kuin heidän työnsä.

Lähde: Forbes