Yksi raivostuttavampia asioita on se, kun keskustelu katkeaa äkillisesti puhelun tai ryhmäkeskusteluviestin takia. Näin käy usein puolison seurassa.

Vaikka sinivaloa sisältävistä älypuhelimista, kannettavista tietokoneista ja televisioista on tullut normaali ja tärkeä osa jokapäiväistä elämää, ei se tarkoita sitä, että niistä ei olisi haittaa, varsinkaan parisuhteessa. Teknologiasta on tullut tärkeää, mutta se häiritsee emotionaalisia yhteyksiä.

Sinivalo voi häiritä suhdetta monella tavalla

Sinivaloa heijastuu kasvoille esimerkiksi älypuhelimista ja tietokoneista. Monilla niin käy niin usein, että siitä on häiriötä parisuhteeseen, joka voi esiintyä kommunikoinnin ja jopa seksin puutteena.

Selkeitä merkkejä siitä, että sinivalo häiritsee parisuhdetta ovat se, että mielenkiintoiset keskustelut keskeytyvät sen takia usein tai tuntuu siltä, että puoliso on usein kovin poissaolevan tuntuinen. Se voi vähentää parin keskeisiä katsekontakteja ja olo voi tuntua parisuhteessakin yksinäiseltä, joka voi johtaa lopulta katkeruuteen ja riitoihin.

Liiallisella älylaitteen käytöllä voi olla ikäviä vaikutuksia myös terveyteen, jotka nekin voivat aiheuttaa parisuhteeseen vaikeuksia, esimerkiksi univelan takia. Liian runsas sinivalossa oleminen voi vaikuttaa kumppanin unirytmiin aiheuttaen jatkuvaa väsymystä ja uupumusta. Se voi vaikuttaa hänen kykyynsä rentoutua aiheuttaen samalla mielialan muutoksia, joten hän voi olla pahalla päällä, josta puoliso saa kärsiä.

Näin pari koittaa vähentää sinivalon käyttöä

Jos älylaitteiden ja muiden sinivaloa tuottavien laitteiden käyttö aiheuttaa selkeästi ongelmia parisuhteeseen, voi sille tehdä jotain. Digitaaliset laitteet on esimerkiksi hyvä pitää poissa makuuhuoneesta. Kotiin voidaan sopia jokin muukin alue, jossa ei saa käyttää matkapuhelinta.

Pari voi sopia myös välillä sellaisia aikoja, jolloin kumpikaan ei saa käyttää mitään älylaitetta. He voivat sen ajan tehdä yhdessä jotain mukavaa esimerkiksi kokata jotain hyvää ruokaa.

Sinivaloon liittyvistä ongelmista kannattaa keskustella kumppanin kanssa avoimesti ja rehellisesti.

Lähde: Metro