Häiden vieraslistaa ja istumajärjestystä hiotaan monesti todella tarkkaan ja ajatuksella, jotta häissä ei syntyisi vieraiden takia draamaa.

Tästä huolimatta vieraiden joukkoon päätyy aina vähintään yksi näistä vierastyypeistä, jotka voivat aiheuttaa omalla tavallaan pahennusta ja pahimmillaan pilata hääparin juhlan. Lohtua voi hakea kuitenkin siitä, että näitä vieraita on kaikissa häissä – lue alta, millaisia nämä vierastyypit ovat.

1. Yhden (tai monta) liikaa juonut vieras

Joillekin häiden juomatarjoilu tarkoittaa lupaa vetää perskännit. Jos tällaista vierasta ei näy sisätiloista, onhan todennäköisesti ulkona oksentamassa puskaan tai vessassa.

2. Se komea sinkkumies

Häävieraiden joukossa voi todennäköisesti olla useampia sinkkumiehiä, mutta yleensä yksi niistä on ylitse muiden. Hän on se, josta vähintään kaikki sinkkunaiset puhuvat häissäsi.

3. Itkupilli

On täysin hyväksyttävää itkeä häissä, mutta tämä vierastyyppi on luultavasti itkenyt jo siitä asti, kun sai kutsun häihinne. Hän itkee vihkiseremonian aikana, puheiden aikana, häätanssin aikana ja todennäköisesti lähes kaiken muunkin ajan, kunnes pääsee häistä kotiinsa.

4. Hulinoiva muksu

Tästä ei tarvitse huolehtia, jos häät ovat vain aikuisille, mutta jos paikalla on lapsia, voit luottaa siihen, että yksi heistä on hyperaktiivinen pälättäjä, joka haluaa leikkiä piilosta kaikkien muiden vieraiden kanssa ja juoksee pitkin juhlapaikkaa.

5. Toinen valokuvaaja

Yleensä häissä on erikseen hankittu valokuvaaja, jos läheisistä ei ammattitaitoista löydy. Silti vieraiden joukossa on yksi, joka haluaa itsekin ikuistaa jokaisen hetken vasta ostamallaan huippuhyvällä kameralla. Todennäköisesti hän saattaa olla myös häihin palkatun valokuvaajan tiellä ja pilata kuvia touhuillaan.

6. Kakkuvaras

Tämä vieras pyörii kahvitarjoilupöydän lähettyvillä ja kun kakkua on viimein saatavilla, hän hakee sitä monta kertaa.

7. Mysteerivieras

Hääpari ei tunne häntä. Onko hän joku sukulainen tai ystävän poikaystävä? Joskus mysteerivieraat jäävät sellaisiksi, mysteereiksi.

8. Vasta naimisiin mennyt piikittelijä

On sinun hääpäiväsi, mutta tämä vieras vertaa kaikkea omiin häihinsä. ”Ai, teillä on tuollainen kakku! Meillä oli paljon isompi ja kermaisempi ja siinä oli kultakoristukset ja ja ja….”

9. Epäasiallinen mummo

Mummot ovat usein ihania, mutta häissäsi hän päästeleekin kaksimielisyyksiä tyyliin: ”Onpas melkoinen tuo mekko, toivottavasti se on helppo riisua illalla” ja samalla mummo iskee silmää tuoreelle miehellesi.

10. Valittaja

Hän valittaa kaikesta, alkaen siitä, kuinka kauan häneltä kesti matkustaa häihin ja paljonko kaikki häähömpötys hänelle maksoi. Tällaisen kohdalla kannattaa vain hymyillä ja ottaa toinen lasillinen kuohuvaa.

Lähde: HuffPost