Jos suhde on päättynyt eroon eikä eron jälkeen ole ollut aikeena pysyä kavereina, ei ex-kumppanista välttämättä odota kuulevansa enää.

Jos ex kuitenkin yllättäen ottaa yhteyttä, voi se saada pohtimaan, onko hänellä jotain taka-ajatuksia; voisiko yhteydenotto olla merkki siitä, että hän haluaisi palata takaisin yhteen? Bustle on listannut pieniä, hienovaraisia merkkejä siitä, että exäsi saattaa haluta aloittaa suhteen kanssasi uudelleen, ja suomensimme nämä merkit alle.

Hän ottaa toistuvasti yhteyttä

Yksittäinen viesti ei kerro vielä mitään, mutta jos hän ottaa jatkuvasti yhteyttä, voi silloin olla tarpeen pohtia, mitä hyvää ja huonoa olisi siinä, jos päästät hänet takaisin elämääsi. Bustlen mukaan kannattaa kuitenkin muistaa, että ex saattaa olla yhteyksissä myös siksi, koska se on tuttua ja turvallista. Voi olla helpompaa palata siihen, mitä oli kuin päästää irti ja jatkaa eteenpäin.

Hän koettaa tutustua sinuun uudelleen

Jokainen viesti exältä ei automaattisesti tarkoita sitä, että hän haluaisi palata yhteen. Kenties hän haluaa vaihtaa kuulumisia kaverina. Jos hän kuitenkin jatkaa viestittelyä, voi viestien tyyli puhua puolestaan. Saatko ’Moi, mitä teet?’ -viestejä kahdelta aamuyöllä vai kysyykö hän sinusta ja mitä elämässäsi tapahtuu? Bustlen mukaan jälkimmäinen on lupaavampi vaihtoehto.

Hän tekee aloitteen yhteydenpitoon

Bustlen mukaan on hyvä merkki, jos exäsi tekee aloitteen kaikkeen yhteydenpitoon ja vastaa nopeasti. Se kertoo hänen todella panostavan.

Hän kertoo elämästään

Jos hän viestittelee tylsyyksissään viikonloppuiltana tai juttelette säästä tai maailman tapahtumista, ei se välttämättä kerro mitään. Jos hän sen sijaan avautuu elämästään ja puhuu henkilökohtaisia asioita, voi olla mahdollista, että hän yrittää luoda romanttista yhteyttä uudelleen.

Keskustelua rakkauselämästä

Jos exäsi on halukas aloittamaan jotain kanssasi uudelleen, hän saattaa ohjata keskustelua rakkauselämäsi suuntaan. Kysymykset deittailuun ja vastaavaan liittyen ovat siis mahdollinen merkki siitä, että hän kartoittaa sitä, oletko ns. vapailla markkinoilla. Jos hän myös kertoo itse olevansa sinkku, on siihen Bustlen mukaan ehdottomasti syy.

Hän vaikuttaa mustasukkaiselta

Jos exäsi haluaa olla tekemisissä vain kavereina, ei hän hätkähdä, kun kerrot treffeistä, joilla olet vasta käynyt. Sen sijaan hän voi olla jopa iloinen puolestasi. Jos hän taas vaikuttaa mustasukkaiselta tai alakuloiselta, voi se viestiä siitä, että hänellä on yhä tunteita sinua kohtaan.

Hän muistelee yhteisiä aikojanne

Jos exäsi löytää keinoja ottaa esiin onnellisia muistojanne, voi se olla hänen tapa antaa vihjeitä sinulle. Hän saattaa jopa olla kiinnostunut yhteenpaluusta, mutta ei uskalla tehdä aloitetta.

Hän keksii ihme syitä ottaa yhteyttä

Jos hän yllättäen laittaa viestiä, kuten ’Syön tätä tosi hyvää pitsaa ja tulit mieleeni’ tai ’Tiedätkö mitään hyvää kiinalaista ravintolaa’, voivat ne olla hänen tapoja etsiä keinoja jutella kanssasi.

Hän teeskentelee tarvitsevansa apua jossain asiassa

Yhtä merkkiä ei kannata tulkita liikaa tai tehdä sen perusteella oletuksia. Mutta jos exäsi vaikuttaa selvästi keksivän tekosyitä, joiden varjolla hän voisi nähdä sinua – esim. ’Hei, voitko auttaa mua vaihtamaan lampun’ -, kysy mitä hän todella haluaa.

Hän yrittää tehdä sinut mustasukkaiseksi

Jos hänen käytöksensä vaikuttaa siltä, että hän yrittää tehdä sinua mustasukkaiseksi, voi se kieliä halusta palata yhteen. Bustlen mukaan tällainen leikittely ja manipulointi ei kuulu terveeseen, vakaaseen suhteeseen, joten jos exäsi ei keksi muuta tapaa saada huomiotasi, voi olla parempi unohtaa koko tyyppi.

Hän haluaa jutella eronne syistä

Tämä voi tarkoittaa kahta asiaa: joko hän halua saada pisteen kaikelle tai hän yrittää selvittää, kannattaisiko teidän yrittää uudelleen ja parantaa suhdetta yhdessä. Olipa syy kumpi tahansa, halu keskustella eron taustoista avaa oven erosta toipumisille ja parantumiselle.

Hän ottaa vastuuta

Bustlen mukaan jos ex-kumppani ottaa yhteyttä ja samalla vastuuta roolistaan erossa, voi se olla yksi tapa päästä erosta yli ja jatkaa eteenpäin. Mutta hän saattaa tehdä näin myös siksi, että hän arvostaa sinua ja ei halua menettää sinua.

Hän kyselee yhteisiltä ystäviltänne sinusta

Jos hän on utelias tietämään, miten sinulla menee ja kyselee yksityiskohtia ystäviltä, on sekin yksi mahdollinen merkki siitä, että hän saattaa haluta palata yhteen. Vähintään olet hänen mielessä, mutta se voi olla myös tapa kokeilla, oletko saatavilla.

Hän kertoo, miten hyvin hänellä menee

Jotkut exät voivat kertoa suoraan, miten he ovat kasvaneet ja muuttuneet, kun taas toiset saattavat antaa pieniä vihjeitä siitä, miten hyvin heillä menee. Bustlen mukaan tämä voi kertoa halusta kertoa, etä hän on kasvanut ja vihjata siitä, että hän on nyt sellaisessa vaiheessa, että voisi olla vahvempi, parempi kumppani, jos palaisitte yhteen.

Hän on todella innostunut

Sanotaan, että sinä olet se yhteyttä ottava osapuoli. Jos exäsi vastaa nopeasti ja innolla, voi se kertoa hänen kiinnostuksesta. Eteenpäin jatkaneet exät saattavat myös vastata, mutta viestin sävyssä voi huomata vähemmän intoa.

Pohdi asiaa rauhassa

Bustlen mukaan mikään näistä merkeistä ei yksinään kerro vielä paljon, mutta jos exäsi haluaa palata yhteen, huomaat todennäköisesti toistuvan kuvion. Jos huomaat näitä merkkejä, keskustele exäsi kanssa suoraan, arvioi tunteitasi ja toimi sen mukaan.

Ennen kuin teet mitään äkillisiä päätöksiä, mieti syitä, miksi erositte ja miten asiat voisivat olla nyt erilaisia. Pohdi myös mitä se tarkoittaisi, jos palaisitte yhteen.

”On tärkeä varmistaa, että harkitset uutta mahdollisuutta sellaisten todisteiden pohjalta, mitkä kertovat, että suhde oli parempi – etkä vain halustasi tehdä töitä suhteen puolesta”, lisensoitu psykoterapeutti Markesha Miller kertoi Bustlelle.

Voit pohtia uuden mahdollisuuden antamista myös sen avulla, että kysyt itseltäsi näitä aiemmassa artikkelissamme listattuja asioita.

Lähde: Bustle