Nopeus on valttia, kun on kyse meikkaamisesta kulkuvälineissä.

Joskus aamulla on niin kiire, ettei meikkiä ehdi tehdä kotona ja se on pakko tehdä julkisissa kulkuvälineissä. Matkan aikana meikkaamisessa on kuitenkin omat sääntönsä ja omat hyvät tavat.

Omassa kodissasi voit tehdä kaiken omassa rauhassa, mutta julkisesti on kohteliasta pitää meikkausoperaatio mahdollisimman lyhytkestoisena.

”Kun kymmenen minuuttia ylittyy, voi tilanteesta tulla epämukava”, meikkiammattilainen Fiona Stiles kommentoi Refinery29-sivustolle.

”Älä koeta tehdä varjostuksia ja korostuksia kasvoillesi julkisissa kulkuvälineissä. Meikkisutien ja erilaisten meikkipurnukoiden esiin ottamista ei katsota hyvällä”, ohjeistaa julkkismeikkitaiteilija Daniel Martin.

Refinery29 kysyi ammattilaisilta vinkkejä, miten onnistut parhaiten meikkaamisessa julkisissa kulkuvälineissä.

Julkisissa kulkuvälineissä kannattaa meikata vain, jos saat varmasti istumapaikan itsellesi. Pidä meikkioperaatio nopeana, varmista, että kyynärpääsi ovat sivuillasi ja puhdista kätesi ennen kuin aloitat.

”Kannattaisi todella yrittää tehdä meikkivoiteen ja peitevoiteen laittaminen kotona”, Martin ehdottaa, koska näin voit keskittyä vain silmiin ja huuliin.

Jotta meikkaus sujuisi hillitysti, kaiken pitää olla helposti löydettävissä. Siksi mukana kannattaa kuljettaa vain sitä, mitä tarvitset ja läpinäkyvä meikkipussukka auttaa löytämään kaiken helposti.

”Pidä meikkaus nopeana ja hohdokkaana. Sipaise huulille väriä, hieman poskipunaa ja ehkä rispiväriä. Nopea laittautuminen on ihan okei, mutta jos se alkaa kestää, siitä tulee oudon tuntuista kanssamatkustajia ajatellen”, Stiles sanoo.

”Ole kuitenkin varovainen pitkäkestoisten huulipunien kanssa, kun laitat niitä matkan aikana. Yksikin käden lipeäminen ja joudut vaikeuksiin yrityksissä puhdistaa väärään paikkaan menneen punan”, Stiles lisää.

Refinery29:n mukaan asiantuntijat kehottavat säästämään ripsivärin laittamisen määränpäähän, mutta jos et voi odottaa, odota ainakin sen verran, että kulkuneuvo on pysähtynyt pysäkille ja vedä nopeasti yksi kerros ripsiväriä.

Lähde: Refinery29