Your Tango -sivusto mainitsi erikoisten käytäntöjen joukossa myös vanhan suomalaisen tavan.

Deittailu on erilaista jokaisen ihmisen kohdalla ja samalla ympäri maailman on, ja on ollut, erilaisia perinteitä ja käytäntöjä siihen liittyen. Alla on kahdeksan esimerkkiä erikoisemmista deittailukäytännöistä ympäri maailman.

1. Omenoita kainaloon

1800-luvun Itävallassa naisilla oli tapana pitää kainaloissaan omenan siivuja tanssiessaan ja he antoivat niitä sitten miehille. Jos mies oli todella kiinnostunut naisesta, hän söi siivun heti.

2. Koettelemuksia ennen häitä

Skotlannissa on tapana paria päivää ennen häitä uittaa tuleva pari kaikenlaisissa ällöttävissä aineissa, minkä jälkeen morsianta ja sulhasta kuljetetaan ympäri kaupunkia. Your Tangon mukaan jos pariskunta pystyy käsittelemään tämän, he pystyvät käsittelemään kaikki avioliiton mahdolliset koettelemukset.

3. Miekka tuppeen

1800-luvun Suomessa on ollut tapana, että avioliittoon valmiit naiset ovat pitäneet tyhjää tuppea vyötäröllään. Jos mies oli kiinnostunut naisesta, hän laittoi miekkansa tuppeen. Jos nainen palautti sen, hän hylkäsi miehen, mutta jos hän piti sen, hän hyväksyi miehen kosinnan.

4. Koodikieltä

Meksikolaisen Kickapoo-heimon jäsenet eivät miellä viheltelyä pahaksi asiaksi, vaan he käyttävät sitä kommunikointiin. Heimon jokaiset parit kehittelevät ja kommunikoivat keskenään ainutlaatuisin äänensävyin ja koodaavat viestejään toisilleen, jotta parin romanttiset tunteet toisiaan kohtaan eivät tule koko kylän tietoon.

5. Naimakauppojen välittäjät asialle

Japanissa parisuhteiden muodostus jätettiin naimakauppojen välittäjien harteille. Tällaiset ”parintekijät” tarkistavat henkilöiden taustat, vaihtavat kuvia ja ristikuulustelevat perheitä varmistaakseen, että pari sopii hyvin yhteen. Your Tangon mukaan perinne on vähentynyt, mutta varakkaammat tekevät sitä edelleen.

6. Isät ja ”rakkausmökit” avuksi

Kambodzassa isät varmistavat, että tyttärillään on mukava paikka tavata mahdollinen tuleva puoliso. Sitä varten heillä on ”rakkausmökit”. Tyttöjä rohkaistaan tapaamaan niin monta poikaa kuin he haluavat, kunnes he löytävät elämänsä rakkauden. Pitkäkestoinen avioliitto on Kambodzassa tärkeää, joten isät haluavat tyttäriensä löytävän oikean kumppanin.

7. Heti saman katon alle

Muinaisessa Egyptissä asiat hoidettiin yksinkertaisesti. Jos mies piti naisesta ja nainen miehestä, he muuttivat samaan taloon ja asuivat yhdessä. Se oli siinä – he olivat naimisissa. Mitään isoja seremonioita ei tarvittu.

8. Sano se ruoalla

Sister’s Meal Festivalin aikana Kiinassa miaotytöt antavat kosijoilleen värillistä riisiä. Your Tangon mukaan sillä, mitä riisiin on laitettu, on väliä. Jos sen seassa on valkosipulia tai pippuria, tyttö kieltäytyy. Jos riisin kanssa on yksi syömäpuikko, hän kieltäytyy kohteliaammin. Männynneulanen tarkoittaa, että tyttö on epävarma ja jos riisin kera on kaksi syömäpuikkoa, pitää tyttö silloin kosijastaan.

Lähde: Your Tango

Kommentit

Kommenttia