Toimintaelokuvan katsoneet söivät lähes kaksi kertaa enemmän kuin ne, jotka katsoivat keskusteluohjelman.

Internal Medicinessa julkaistun tutkimuksen mukaan mitä enemmän toimintaa katsomasi ohjelma sisältää, sitä enemmän napostelet sitä katsoessasi. Tutkimusta tehtiin 94 opiskelijan avulla.

Women’s Healthin mukaan tutkimukseen osallistuneet napostelivat erilaisia herkkuja televisiota katsoessaan. Kolmannes osallistujista katsoi The Island -toimintaelokuvan, toinen kolmannes The Charlie Rose Show -keskusteluohjelmaa ja loput The Islandia, mutta ilman ääniä.

Tutkimuksesta selvisi, että 20 minuutin jälkeen The Islandia äänillä katsoneet olivat syöneet 98 prosenttia enemmän kuin he, jotka katsoivat keskusteluohjelmaa. Äänetöntä elokuvaa katsoneet söivät hekin keskusteluohjelmaa katsoneita enemmän, mutta vain 36 prosenttia.

Women’s Healthin mukaan toimintaelokuvaa katsoneet napostelivat siis 354 kaloria, 314, jos elokuvassa ei ollut ääniä. Charlie Rosea katsoneet saivat vain 215 kaloria.

”Toimintaelokuvat ovat lähes niin häiritseviä kuin häiritsevät asiat voivat olla, joten et siis huomaa kuinka paljon ruokaa sullot suuhusi sitä ajattelematta”, tutkimuksen yksi kirjoittajista, Brian Wansink kertoi.

Naurettavan tylsät ohjelmat voivat kuitenkin saada syömään liikaa. Aiempi, Uppsalan yliopistossa Ruotsissa tehty tutkimus selvitti, että naiset syövät 52 prosenttia enemmän ruokaa katsoessaan ”tylsää” televisioitua taideluentoa verrattuna ”mukaansatempaavaan” suosittuun komediasarjaan.

Women’s Health neuvookin hylkäämään toimintaleffat, laittamaan tilalle komediaa ja varmistamaan, että naposteltavat ovat poissa käden ulottuvilta; Appetitessa julkaistu tutkimus paljasti, että mitä kauempana syötävät ovat käsiesi läheltä, sitä vähemmän haluat syödä sitä – vaikka olisi kyse popcornista.

Lähde: Women’s Health