Jokin näistä kymmenestä asiasta voi vaikuttaa siihen, miksi et yrityksistä huolimatta laihdu.

Monet kamppailevat painonsa kanssa ja koettavat laihduttaa, mutta joskus ruokavaliomuutoksista ja runsaasta kuntoilusta huolimatta kilot eivät katoa. Jokin näistä asioista voi olla siihen syynä.

1. Et herkuttele

Asiantuntijoiden mukaan jos olet kieltänyt itseltäsi joitakin syötäviä, voi se johtaa syöpöttelyyn. Ratkaisu tähän on se, että sallit kaikki syötävät, mutta syöt vain vähän herkkuja.

2. Olet stressaantunut

Stressi voi johtaa liialliseen kortisolin tuotantoon, joka viestittää kehon soluille, että ruoasta on pula. Keho sitten varastoi rasvaa, hidastaa aineenvaihduntaa ja koettaa saada sinut syömään enemmän.

3. Juot liikaa kahvia

Kofeiini stimuloi adrenaliinin tuotantoa, mikä voi kohottaa verensokeria. Jos istut paikoillasi, nuo käyttämättömät verensokerit voivat päätyä varastoiduksi rasvaksi.

4. Pitäydyt dieetissäsi kaikesta huolimatta

Jos olet aloittanut dieetin ja laihtunut vaikkapa viisi kiloa, on Body & Soul -sivuston mukaan todennäköistä, että huomaat yllättäen olevasi todella nälkäinen. Se johtuu siitä, että hypotalamus reagoi ruoan vähäiseen määrään. Sen vastine siihen on muuttaa sinut rasvavarastointikoneeksi ja sinusta tulee liian unelias liikkuaksesi ja se hidastaa aineenvaihduntaasi. Mitä tarkemmin pysyt dieetissäsi, sitä vaikeampi on laihtua.

5. Roskaruoka on vaikuttanut aivoihisi

Rasvaiset, paljon energiaa ja vähän ravintoaineita sisältävät ruoat muuttavat aivoja samankaltaisesti kuin huumeaddikteilla on nähty. Jos koet, että tarvitset suklaata tunteaksi olosi normaaliksi, se johtuu tästä. Ratkaisu tähän on syödä ravitsemuksellisesti.

6. Muutit yhteen kumppanisi kanssa

Body&Soulin mukaan tämä on vaarapaikka naisille, koska syömiset muuttuvat samankaltaisiksi kumppanin kanssa ja annosmäärät voivat kasvaa.

7. Tarvitset enemmän rasvaa

Hiilihydraatteja syötyään vatsalta kestää noin 20 minuuttia kertoa, että olet todella syönyt ja siinä ajassa olet saattanut jo hotkia liikaa ruokaa. Jos syöt rasvaa ja proteiineja, aivojen kylläisyyskeskus alkaa saada signaaleja viiden minuutin kuluttua, joten tunnet olosi kylläiseksi aiemmin.

8. Treenisi on samaa vauhtia

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että sisällyttämällä nopeita juoksupyrähdyksiä lenkkiisi poltat enemmän rasvaa kuin menemällä saman matkan kohtalaista vauhtia. Lisää siis intervalleja treeniisi.

9. Luet liikaa lehtiä

Lehdet ovat täynnä tikkulaihoja julkkiksia ja malleja, jotka mainostavat laihdustuskuureja, joilla pyritään kertomaan, miltä sinun pitäisi näyttää. Monet naiset ovat psykologisesti ahdistuneita, koska koettavat tavoitella samaa ulkomuotoa ja luovuttavat, kun eivät onnistu tavoitteessa. Vaihtelun vuoksi käy taidemuseossa katsomassa keskiaikaisia teoksia. Niissä on esillä terveellisempiä muoto naisille.

10. Syöt liian myöhään

On olemassa todisteita siitä, että ihmisten kannattaisi syödä valoisan aikaan, koska auringonvalon puuttuessa keho ei käsittele energiaa yhtä tehokkaasti. Body&Soulin mukaan auringonvalon osuessa verkkokalvoille viesti siirtyy maksaan, että se alkaisi polttaa rasvoja tehokkaammin. Pyri siis syömään pääruokasi lounasaikaan ja vältä myöhäisiä aterioita, jos mahdollista.

Lue lisää syitä sille, miksi painosi ei tipu Body&Soulin sivuilta.