”Eihän sitä aina ja joka kerralla voi onnistua” – suomalaiset kertovat tilanteista, kun erektio katoaa

Seksuaaliterapeutti antoi vinkkejä, joista voi olla apua erilaisiin erektio-ongelmiin.

Moni saattaa ajatella, että miehet olisivat milloin tahansa valmiita seksiin, mutta totuus on kuitenkin toinen. Miehillä on halunsa ja lisäksi myös miehen seisokilla on aivan oma tahtonsa, eikä yhdyntä näin ollen aina onnistu; penis reagoi hyvin herkästi niin terveydentilaan kuin kulloiseen mielentilaan, muistuttaa Kaalimato.com.

Miesten erektiohäiriöt jaetaan kolmeen eri luokkaan: lievä, kohtalainen ja vaikea erektiohäiriö. Lievässä häiriössä mies kykenee yhdyntään suurimmassa osassa yhdyntäkerroista, kohtalaisessa joskus ja vaikeassa häiriössä yhdyntä ei ole lainkaan mahdollista.

”Erektio on monimutkainen asia, johon liittyvät niin psykologiset, hormonaaliset, neurologiset kuin myös verenkiertoelimistöstä kumpuavat syyt. Ongelma missä tahansa edellä mainituista osatekijöistä voi olla omiaan aiheuttamaan erektiohäiriön”, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo tiedotteessa.

”Yleisimmät erektiohäiriöille altistavat tekijät ovat sydän- ja verisuonisairaudet, diabetes, testosteronivajeeseen liittyvät syyt sekä joidenkin lääkkeiden sivuvaikutus”, hän jatkaa.

Avuksi ensin muita keinoja kuin lääkettä

Vaikka erektiohäiriön perimmäinen syy olisikin esimerkiksi testosteronivajeessa, liittyy erektion saamiseen aina myös psykologinen puoli. Kaalimadon mukaan parisuhdeongelmat, stressi, masennus, huonot elämäntavat ja suorituspaineet voivat myös heijastua negatiivisesti erektioon.

”Erektiolääkkeiden suosio on lisääntynyt viime vuosina ja monet näkevät ne helppona ratkaisuna. Erektio-ongelmissa kannattaisi kuitenkin kokeilla ensin muita keinoja kuin lääkettä”, Lavikainen toteaa.

Lavikainen lisää, että satunnaiset ongelmat erektion kanssa kuuluvat normaaliin elämään, eikä niistä ole syytä huolestua.

”Mikäli ongelmat ovat kuitenkin toistuvia ja häiritseviä, kannattaa taustalla olevia syitä lähteä selvittämään yhdessä lääkärin kanssa”, seksuaaliterapeutti sanoo.

Näillä välineillä voit helpottaa seisokkia

Jos erektio laskee kesken seksin, on silloin äärimmäisen tärkeää, että kumppani reagoi tilanteeseen ymmärtäväisesti ja toista syyllistämättä. Ikävä suhtautuminen voi lisätä suorituspaineita seuraavalla kerralla, mistä vuorostaan voi syntyä itseään toteuttava, ei-toivottu kierre.

”Vastuu tilanteen onnistuneesta hoitamisesta ei ole ainoastaan kumppanilla. Myös miesten tulisi olla armollisia itselleen, sillä eihän aina tarvitse kyetä yhdyntään”, Lavikainen kertoo.

Vaikka erektion laskeminen kesken seksin harmittaisikin osapuolia, voi Lavikaisen mukaan seksiä halutessaan jatkaa esimerkiksi käsiä, suuta tai seksivälineitä hyödyntämällä.

Kaalimadon mukaan erektiohäiriöisille miehille apuna voi toimia se, että seksi on mahdollisimman monipuolista ja kiihottavaa. Lisäksi apua erilaisiin erektio-ongelmiin voi hakea myös näistä seksivälineistä:

  1. Penispumppu. Erinomainen seksiväline kaikkiin erektiohäiriöihin. Penikseen pumpataan alipaine, joka saa aikaan erektion. Erektio saadaan pysymään yllä peniksen tyveen sujautettavalla penisrenkaalla.
  2. Penisrengas. Pelkkä penisrengas on riittävä apuväline silloin, kun mies onnistuu itse saamaan aikaan erektion, mutta se tuppaa laskemaan kesken kaiken. Rengas pujotetaan penikseen heti kun erektio on saatu.
  3. Miehille suunnatut värisevät vibraattorit ovat oiva apuväline, mikäli miehellä on haasteita kiihottua riittävästi ja kun kaivataan lisää penikseen kohdistuvaa stimulaatiota. Kaikki miesten vibraattorit eivät edellytä erektiota ennen käyttöä.
  4. Liukuvoiteet, jotka lämmittävät, viilentävät tai kihelmöivät voivat tuntua miehestä kiihottavalle, jolloin myös erektion saaminen on helpompaa. Liukuvoiteet eivät kuitenkaan yksinään riitä, kun erektiohäiriön taustalla on esimerkiksi lääkkeellistä hoitoa vaativa syy.
  5. Stimuloivat voiteet. Markkinoilla on useita erilaisia yrttejä sisältäviä luontaistuotevoiteita, jotka voivat lisätä peniksen verenkiertoa ja olla näin avuksi erektion muodostumisessa.

Suomalaiset reagoivat eri tavoin seisokkiongelmiin

Kaalimato.comin verkkosivuilla annettiin suomalaisille mahdollisuus kertoa, minkälaisia tunteita herää, jos itsellä tai kumppanilla erektio laskee, kun tunnelma on käynyt kuumaksi.

Tällaisia vastauksia suomalaiset antoivat:

”Jos miehellä ei ole seissyt kuumuuden edetessä, on tilanne tietenkin miehelle hankala ja kiusallinen. Tilanne minusta on aivan normaali ja olen hyvin eloisa ja iloinen ihminen, joten ratkaisen tilanteen positiivisuudella ja luon tilanteeseen ”ei se haittaa” -asenteen. Minusta seksi ei aina tarvitse olla yhdyntää vaan miehen/naisen voi saada tulemaan jopa eroottisilla kertomuksilla ja hetkillä. Ei tarvitse hävetä, vaan tulee keksiä jotain uutta ja ihanaa!”
-Nimimerkki Seksipommi

”Itse koen tilanteen todella turhauttavaksi ja ahdistavaksi, siinä on sitten loppu päivä pilalla kertaheitolla. Tilannetta ei myöskään auta, että naisystäväni kokee tilanteen lähinnä henkilökohtaisena loukkauksena.”
-Nimimerkki NOON

”Mielestäni asia on täysin normaali, ja sen mukainen on reaktioni. Varsinkin alussa voi miestä jännittää, vaikkei syytä varsinaisesti ole. Eikä seksi ole välttämättä samanlaista kun elokuvamaailmassa. Asian ratkaisee keskustelemalla ja ottamalla oman aikansa. Aina voi edetä hitaasti. Toki jos miehellä ei yhtäkkiä seiso ollenkaan, olisin tukena ja suosittelisin lääkärillä käyntiä.”
-Nimimerkki Kaikenkanssaok

”Eihän seksi pelkkää yhdyntää ole. Hyväilyä ja hierontaa puolin ja toisin. Toiselle hyvän olon ja nautinnon tuottaminen ei ole pelkästä yhdynnästä kiinni. Kosketus, kun se tulee rakkaudella, tuntuu hyvältä. Aina ei ole pakko päästää kliimaksiin asti. Moni asia tapahtuu pään sisällä ja toimivassa parisuhteessa se, ettei toisella seiso, osataan käsitellä niin, että molemmille jää hyvä mieli.”
-Nimimerkki Hikisukkakostaja

”Eipä ole vielä onneksi käynyt niin, ettei seisoisi. Vähän kyllä pelottaa, milloin niin käy. Kaikesta huolimatta, mitä naiset suustansa päästelevät, on aina penis herännyt henkiin ja hoitanut homman niin sanotusti himaan. Jos heittää toimimasta, pitää alkaa käyttämään viagraa.”
-Nimimerkki Hiipivä kauhu

”Eihän sitä aina ja joka kerralla voi onnistua! Ne harvat hetket, kun seisokki päättääkin pakoilla syystä tai toisesta kuitataan yleensä naureskelulla, kuinka ”valtikkaa väsyttää”. Sitä sattuu kaikille ja on ihan luonnollinen asia – ei meillä tehdä siitä numeroa. Siitä seuraakin sujuva siirtyminen suuseksin suuntaan tai käsipeliin. Jos sen jälkeen erektio päättää näyttäytyä, niin naiminen voi alkaa. Mikäli velttous jatkuu, niin toisella kertaa sitten.”
-Nimimerkki Mr. P


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.