Jos inspiraatio pääsiäismunien koristeluun on hukassa, on tässä muutamia vinkkejä.

Pääsiäistä vietetään tällä viikolla ja palmusunnuntaikin on jo ohitettu, joten nyt alkaa viimeistään olla aika laittaa pääsiäiskoristeita esille. Pääsiäismunat ovat yksi yleisimpiä tapoja koristella kotia ja tuoda sinne pääsiäistunnelmaa.

Kananmunien koristelu pääsiäistä varten on etenkin lapsiperheissä vuosittainen perinne, mutta toisinaan ideat niiden koristeluun voivat olla kiven alla. Avuksi alle on koostettu 12 ideaa, miten koristella pääsiäismunat tänä vuonna.

1. Tatuoidut munat

Hanki väliaikaisia tatuointeja, joilla voit koristaa pääsiäismunat hauskoilla tavoilla, ja esimerkiksi flash-tatuointien avulla voit koristaa pääsiäismunat kiiltävin kuvin.

2. Tee munista eläimiä

Voit ensin maalata kananmunat erilaisin värein tai näillä vinkeillä värjätä ne luonnollisesti. Sen jälkeen leikkaa koristeellisesta paperista korvia, nokkia, siipiä ynnä muuta ja liimaa ne varoen kananmuniin sekä piirrä niille silmät.

3. Lankaa ympärille

Kiedo munien ympärille värikästä narua, lankaa tai nauhaa, jonka kiinnität paikoilleen kirkkaan liiman avulla.

4. Mosaiikkikuviot

Tee mosaiikkimaininen kuvio pääsiäismuniin värjäämällä osa kananmunista, rikkomalla ne ja liimaamalla palasia toiseen kananmunaan. Voit katsoa tarkat ohjeet täältä.

5. Pienet kuviot

Hellällä otteella tee pientä kuviota valkoisten kananmunien pintaan käyttäen kyniä, joissa on ohut kärki. Pienet, toistuvat kuviot näyttävät hauskalta kananmunien yllä.

6. Korista konfeteilla

Maalaa munat haluamillasi väreillä ja anna niiden kuivua täysin. Sen jälkeen levitä haluamiisi kohtiin liimaa ja ripottele konfetteja päälle. Katso tarkemmat ohjeet täältä.

7. Mustavalkoiset munat

Tuo pääsiäiseen hieman särmää ja mustalla kynällä korista pääsiäismunat esimerkiksi raidallisiksi tai pilkullisiksi.

8. Kyklooppi-munat

Tee muniin varoen pieniä reikiä, liimaa askartelussa käytettäviä pieniä silmiä pienelle paperille ja liimaa sitten paperi tekemäsi reiän kautta munan sisäpuolelle. Katso tarkat ohjeet täältä.

9. Tee pääsiäismunista kukkia

Liimaa ohutta paperia kananmunien toiseen päähän kukaksi ja käytä vihreää paperia toiseen päähän varren tekemiseksi. Voit piirtää niille myös kasvot. Löydät tarkemmat ohjeet täältä.

10. Hymiö-munat

Värjää pääsiäismunat keltaiseksi ja esimerkiksi kynien avulla tee niille hymiöistä tuttuja ilmeitä.

11. Siluetein koristellut munat

Leikkaa kontaktimuovista haluamiasi siluetteja, kiinnitä kontakimuovi kananmuniin, värjää ja se irrota muovi. Katso ohjeet täältä.

12. Kananmunat purkkapallokoneiksi

Jos haluat jotain täysin erilaista, voit tehdä pääsiäismunistasi purkkapallokoneita. Voit katsoa ohjeet täältä.

Löydät lisää erilaisia ideoita sekä kuvia yllä mainituista ideoista täältä.

Lähde: Good Housekeeping