Välttämällä näitä tekoja, sujuvat ensitreffit helpommin kummankin kannalta.

Ensimmäisiin treffeihin liittyy monenlaisia tuntemuksia ja ajatuksia: ne herättävät toivoa, jännittävät ja hermostuttavat – hyvällä tavalla – ja toisaalta voivat ahdistaa ja johtaa pettymyksiin. Silti treffeillä käydään yhä uudelleen ja uudelleen, tavoitellen mahdollisesti jopa loppuelämän kestävän rakkauden löytämistä.

Ensitreffeille valmistautuessa usein mietitään jännittyneenä, mistä kannattaisi puhua treffikumppanin kanssa ja miten käyttäytyä. Tässä voi auttaa se, kun tietää, mitä ei kannata tehdä.

Deittailun asiantuntijat kertoivat The Independentille kuusi ensitreffien älä tee näin -vinkkiä, joita noudattamalla ensitreffit sujuvat helpommin ja paremmin kummankin osapuolen kannalta. Suomensimme asiantuntijoiden vinkit alle.

Älä häivy paikalta 15 minuutin jälkeen

Kun keskustelu tyrehtyy ja huomaat, ettet ole saanut edes viinilasillistasi juotua, voi tuntua houkuttelevalta päättää treffit siihen – eli poistua paikalta juuri hyvästejä sanomatta. Deittailun ja parisuhteiden psykologi Madeleine Mason Roantreen mukaan tätä taktiikkaa kannattaa kuitenkin välttää.

”Ellei sinulla ole aito hätätilanne, tämä on vain ilkeää”, hän kertoi The Independentille.

”Minua aina hämmästyttää, kun ihmiset ajattelevat ghostaamisen olevan kiltti tapa sanoa ’kiitos, mutta ei kiitos’. Se on pelkuruuttua ja säälittävää. Älä tee niin”, Mason Roantree painotti.

Jos treffit menevät metsään jo alkuvaiheessa, ole sen verran kohtelias, että olet paikalla yhden juoman ajan.

Ei ”neggailua”

Neggailu tarkoittaa neggingiä, eli naisen kritisoimista ja haukkumista viettelytarkoituksissa. Termi on peräisin Neil Straussin kirjasta Pelimies – alaston totuus pokaajien veljeskunnasta. Mason Roantreen mukaan näin ei kannata toimia. Hän suosittelee välttämään kaikenlaista psykologista leikkiä, kun tapailee jotakuta, mutta etenkin ensitreffeillä.

”Tämä yleensä kostautuu heille, jotka etsivät pitkäaikaista romanssia”, hän sanoi.

”Minulla on ollut asiakkaita, jotka ovat käyttäneet tavoilla, joilla koettavat ’voittaa puolelleen’ deittinsä. Se ei toimi”, Mason Roantree kertoi.

Älä puhu tulevaisuudesta

Kun ensitreffit sujuvat mainiosti ja kemiat kohtaavat, on helppo alkaa elätellä ruusuista tulevaisuutta mielessään, kun deitti poistuu käymään vessassa. Vaikka tulevaisuudesta haaveileminen vielä melko tuntemattoman treffiseuralaisen kanssa voikin olla hauskaa, neuvoo deittailuvalmentaja Jo Hemmings malttamaan mielensä suunnitelmien tekemisen kanssa.

”Keskity hetkeen sen sijaan, että ehdottaisit hänen tulevan seuralaiseksesi johonkin tapahtumaan tulevaisuudessa. Vaikka kuinka pitäisit hänestä alustavasti, se on vain liian paljon, liian pian”, hän selitti.

Älä tenttaa häntä kuin työhaastattelussa

The Independent nostaa esiin The Ugly Truth -elokuvan. Siinä on kohtaus, jossa Katherine Heiglin hahmo on ensitreffeillä vasta tapaamansa miehen kanssa ja hetken istuttuaan kyselee jo, missä mies näkee itsensä 10 vuoden päästä. Sitä on erityisen vaikea katsoa.

”Älä miellä treffejä haastatteluksi”, Hemmings sanoi.

”Haluat ehkä tietää hänestä kaiken, mutta jotkut kysymykset ovat liian paljon kysyttäväksi ensitreffeillä”, hän jatkoi.

Eli esimerkiksi ”Miksi tunsit minuun vetoa?” tai ”Mitä teit vapaa-ajallasi, kun pidit välivuoden/et ollut töissä viime vuonna?” ovat turhan raskaita kysymyksiä ensitreffeille.

”Kysy ihmeessä kysymyksiä, mutta ensitreffeillä on kyse vastavuoroisesta asioiden kertomisesta keskustelun muodossa”, Hemmings muistutti.

Älä ota ystävää mukaan

Tämä saattaa kuulostaan itsestään selvältä, mutta ystävän ottaminen mukaan ei ole hyvä ajatus. Mason Roantreen mukaan vaikka wingmanin/wingwomanin käyttö voi auttaa pääsemään treffeille, ei häntä kannata ottaa mukaan itse treffeille.

”Se on kiusallista ja todellinen turn-off henkilölle, jonka olet tapaamassa”, hän totesi.

”Asiakkaani teki vasta näin ja on sanomattakin selvää, että treffit loppuivat lyhyeen ja tulevia treffejä ei suunniteltu”, Mason Roantree paljasti.

Älä pyydä palveluksia

Sanotaan, että treffit eivät mene hyvin, mutta olet vaikkapa aloitteleva valokuvaaja ja hoksaat, ettei kaikki ole menetetty, koska deittisi johtaa menestyvää valokuvastudiota. Ehkä hänestä ei olisi hyväksi kumppaniksi romanttisessa mielessä, mutta bisnes-mielessä voisikin olla toisin. Vaikka tämä voi olla houkuttelevaa, älä hyödynnä treffiseuralaistasi hänen taitojensa tai asiantuntijuutensa takia – treffit eivät ole oikea aika siihen.

”Ennen kuin tapasin aviomieheni, olin monilla ensitreffeillä, missä toinen osapuoli ajatteli voivansa käyttää sen ajan purkaakseen huoliaan minulle”, Mason Roantree muistelee.

”Yhdessä tapauksessa minun piti kertoa hänelle, että en ollut töissä”, hän jatkoi.

Lähde: The Independent